Stadt i Lidköping öppnar 67 pop-up restauranger

Fler inspirerande nyheter kommer från pigga entreprenörer, den här gången från stadshotellet i Lidköping. För att kunna erbjuda gäster alternativ har Stadt Hotell kommit på en fantastisk och kreativ lösning. Vill man ”gå ut” och äta middag men inte vistas i stora samlingar kan man boka bord i något av hotellets rum. Tanken är att istället för att få ett bord i restaurangen, blir man visad till ett bord i sitt rum. När man gjort sig bekväm och kikat på menyn ringer man in sin beställning och behöver inte lämna rummet. Totalt finns det 67 rum att välja mellan, eller 67 pop-up restauranger under ett och samma tak. Konceptet ”Roomservice by Stadt” har fått rosande kritik och applåder i sociala medier.

Man tar emot sittningar från 2 till 12 personer, och det finns även sviter och deras ”hemliga rum” om man föredrar det. Menyn är satt till två rättar för mycket överkomliga 298 sek. Sittningen är 2,5 timma men det går även bra att stanna över natten i sitt rum ifall andan faller på.

För ett par dagar sedan skrev vi om att tänka utanför ramen för att komma på lösningar som gynnar både restaurangerna och gäster. Detta är ännu ett exempel på den fantastiska kreativa kämpaglöd vi behöver för att ta oss igenom tuffa tider. Underbart säger vi på FoodFriends, vi håller tummarna för att allt skall gå bra och att många nappar på idén. Hatten av!