FoodFriends

TAKs Råbar blir ny Izakaya

Råbaren på TAK får nytt koncept och blir Izakaya under ledning av den brittiska köksmästaren Darren John. Det blir ny meny, uppdaterat dryckessortiment och upprustade lokaler. Målsättningen är att skapa en mer avslappnad restaurangupplevelse utan att kompromissa med varken kvalité eller TAKs tredan inarbetade fokus på nordiska och hållbara råvaror. Premiär 9 mars. 

Köksmästare Darren John har arbetat i Råbaren under ledning av TAKs kreativa ledare Frida Ronge sedan han kom till Sverige från London. Han är uppvuxen i Bournemouth och har jobbat som kock hela sitt yrkesliv. Han började sin karriär på en kinesisk take-away restaurang men flyttade snart till London och fick jobb på enstjärniga Chez Bruce. Därefter arbetade han som Sous Chef på välrenommerade och tvåstjärniga ‘The Capital’ under en av Storbritanniens stora kulinariska stjärnor Eric Chavot.

Att driva det nya konceptet känns naturligt säger han och berättar i ett pressmeddelande att han har lärt sig mycket om japansk mat genom att arbeta tillsammans med Frida Ronge.

“Att ha ett nordiskt fokus på råvaror är något som tvingar dig vara extra kreativ. Det känns roligt att använda min erfarenhet från gastropub-scenen i London och laga mina versioner av rätter som jag ätit när jag besökt Tokyo.” säger Darren.

Dessutom kan vi nog förvänta oss en del brittiska inslag i den nya menyn.

“Det kommer kanske skymta fram i både meny och smak. Jag har redan börjat fundera på en japansk version av Fish & Chips.” avslutar Darren.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!