Testa något nytt, testa Melbourne! - FoodFriends

Testa något nytt, testa Melbourne!

Är du en person som gillar att fly till Thailand, Bali eller Vietnam när det börjar bli för kallt och mörkret vägrar släppa sitt fasta tag. Tycker du kanske det är ett bra ställe att vila upp sig efter en hektisk höst och intensiv december som aldrig tycks ta slut. Ja då gäller detta inte dig.

Detta gäller dig om inte bara vill stänga av och bli lite salong varje dag av någon färgglad drink eller spetsad öl i en välanvänd solstol. För dig som inte bara tycker livet leker när du har på dig den där hatten du sparat i 50 veckor eller tycker att dresserade elefanter är rimligt.
Nej detta gäller dig som vill ta dina surt förvärvade slantar och fortsätta utveckla ditt gastronomiska intresse och uppleva det som inte finns i din del av världen.

Välkommen till Melbourne. Just det, några timmar till i det där flygplanet eller med en extra mellanlandning så kommer du till högsommar och till en av de hippaste och snabbast växande gastronomiska hubbarna just nu. I ett land och en stad som inte direkt har något kulinariskt arv att prata om har man tagit tillfället i akt och se på det som en ren kanvas istället. Jo visst om man tycker ”Meat Pies” och ”Vegemite” kan användas i samma mening som ordet gastronomi så har de någonting. Men annars har de gjort sig kända för sin kaffekultur, sitt utbud av fantastiska frukostar och bruncher och för att inte tala om alla asiatiskt-inspirerade stilar som i vissa områden dominerar. Fantastisk egentligen hur man lyckats med detta i ett land som är yngre än Spybar.

Visst finns här mycket influenser från Europa, vissa som det inte alltid så ödmjuka australiensarna vill medge, men de gör det i alla fall väldigt bra. Lägg därtill goda viner, underhållande omgivning, en vackert åldrande viktoriansk arkitektur och glad och proffsig service så har du receptet på hur man fyller på med energi inför resten av vintern.

Våra kompisar på eater.com har åter igen delat med sig av en stads-guide som står sig mot vad som helst. I guiden får du vet vart du ska bege dig för fluffiga bakverk av ricotta, avsmakningsmenyer, espresso-martinis och mycket mer. Så har du inte bokat någon vinterresa ännu eller inte vet vad du göra med all din sparade dricks (?)

Go on Mate, Go for It!

 

The Ultimate Guide to Melbourne Restaurants, Cafe Breakfasts, and Pubs, Eater.com