”Urban Picnic” mitt i Stockholm - FoodFriends

”Urban Picnic” mitt i Stockholm

Idag öppnar den första restaurangen från Picadeli. Det är en konceptrestaurang som ligger vid Hötorget i Stockholm. Som en del av Picadelis tillväxtresa, som skall ta dem ut i Europa, blir den här lanseringen en milstolpe för varumärket. Kristoffer Sunér är Head of Food Development på Picadeli och han säger i ett pressmeddelande; ”Vi tänker fortsätta utmana definitionen av fast food”.

Konceptet som man kallar ”Urban Picnic” är ett nytt sätt att se på snabbmat och med deras första egna restaurang utmanar man på allvar andra snabbmatskedjor och restauranger. Hötorget är en strategisk placering med flera andra restauranger som ofta har högt tryck, speciellt vid lunchtid, och tanken är att man båda skall kunna ta med sin mat eller stanna och äta sin egenkomponerade sallad på plats. Bakom den kontemporära inredningen och designen står Spik Studios, design och arkitektbyrån som den senaste tiden fått fantastisk kritik. Interiören på nya Picadelis konceptrestaurang får materialval som trä, betong och växter. Och tillsammans med själv-check-out systemet vill man ta med gästen in i 2020-talet.

Utbudet på Urban Picnic kommer ha fokus på smaker, med den nya sektionen som man kallar ”Toppings & Cravings” erbjuder man nya smaknivåer till sina sallader. Samtidigt skall det finnas ett närvarande klimatfokus, till exempel finns ett innovativt sortiment av växtbaserade proteiner och mer hållbara produkter som hör till rådande säsong. Och förpackningarna maten skall få plats i består av komposterbart eller återvunnet, förnybart material. Kristoffer Sunér igen;

– Ett eget restaurangkoncept ger oss en ny plattform för att ännu snabbare utveckla allt från nya smaker till innovativa produkter och upplevelser. Därmed drivs hela Picadeli-konceptet framåt utan att för den sakens skull tumma på vår affärsidé – att komponera sin sallad själv – det känns fantastiskt.

Med sina svenska ägare vill Picadeli ta sitt koncept internationellt, redan idag leder man marknaden för självplocksallad i Europa, med sina 42 miljoner sålda sallader under 2019. Och expansionen fortsätter under 2020 när man siktar på nya marknader både i butik och med restauranger. Och med sitt fokus på Europs blir nästa lansering i affärsdistriktet La Défense, i Paris, Frankrike. Kristoffer Sunér avslutar med;

– Detta är ett viktigt steg för att visa att snabbmat kan innebära fantastiska smaker med största möjliga valfrihet i en inspirerande miljö. Snabbmat kan absolut vara både hälsosam och fräsch. Det har varit vår övertygelse sedan dag ett och vi tänker fortsätta utmana definitionen av fast food.

Vill du vara en av de första att prova Picadelis nya konceptrestaurang? Ta dig till Hötorgets tunnelbana, korsningen Sveavägen–Kungsgatan där restaurangen öppnade alldeles nyss.