VÄRLDEN – Dryck, Pechuga av Real Minero - FoodFriends

VÄRLDEN – Dryck, Pechuga av Real Minero

För en vecka sedan, den 2 november, firades inte bara halloween i utan även ”De dödas dag”, en stor och viktig religiös högtid i Mexiko. Högtiden har sitt ursprung i en synkretism mellan de förspanska indiska kulturerna i Mesoamerika och katolicismen.

Men detta är ingen lektion i varken historia eller religion utan ett tillfälle att berätta om Real Minero’s fantastiska Mezcal, i detta fall deras Pechuga. Producerad i små kvantiteter för privat bruk att drickas vid speciella tillfällen, som för att fira ”Dia de los Muertos” till exempel.

Pechuga gör man genom att destillera redan färdig Mezcal tillsammans med en blandning av vilda bär och frukter tillsammans med fröer och råa kycklingbröst, just det råa kycklingbröst!
Dom råa kycklingbrösten hängs ovanför destilleringskaret som ångar för fullt. Brösten ångas och kycklingens fettjuicer droppar ner i Mezcal-destillatet. Den här unika metoden, kombinerar smaken från de vilda frukterna och smaker från fröer och gryn och mjukar upp rökigheten och ger en kraftig och distinkt känsla mycket lik Mezcal men med annan ton.

Real Mineros Pechuga är en av de bästa på marknaden. I framställningen använder man sig av ”Angustfolia Haw Agave” som har fått mogna i 10 år innan den destillerats i lerkärl.
Utöver sin fantastiska Perchuga gör man såklart en oemotståndlig Mezcal, alltid i lerkärl som efter lagring får vila i glas-kar i flera månader innan buteljering. Detta ger deras Mezcal en mjukare och ”lugnare” smak och karaktär.

Också värt att nämna är att Real Minero står bakom ett av världen största arbetsprogram för att på ett miljövänligt sätt återbygga Agaveplantagen. Tillsammans med och med hjälp av sin lokala ledning och lokalbefolkning har man lyckats rädda flera olika Agave sorter som man tidigare trott vara utdöda.

Pris ca 200 USD