Vin - FoodFriends
Visa mer
Återställ filter
Spendrups logga

Vi är Spendrups, det svenska familjebryggeriet. I dag drivs företaget i fjärde generationen med flera familjemedlemmar som aktiva eldsjälar i hjärtat av våra verksamheter. I vår storfamilj ingår givetvis också alla våra 1100 medarbetare, som jobbar i Grängesberg, Hällefors, Visby, Stockholm, Vårby och på alla våra terminaler och säljkontor runt om i Sverige.

kopparbergs bryggeri logga

Allt började med den perfekta svagdrickan. Redan år 1882 gick ett antal svagdricksbryggare samman och startade Kopparbergs Bryggeri. Ambitionen var att brygga Sveriges godaste svagdricka.

Sigva logga

Sigva har ett nära samarbete med en av Spaniens mest anrika bodegor och vi har tillsammans med dom producerat vinet Vicor Garnacha som kommer från DO Calatayud i Aragonien, Spanien. Aragonien ligger i nordöstra Spanien och största staden är Zaragoza. Aragonien är flankerad av två bergskedjor; Pyrenéerna i norr och Iberiska bergen i söder vilket […]

Berntson Brands logga

Välkommen till Berntson Brands, en vin- och sprithandel importör med en anrik historia såväl som stora framtidsambitioner. Berntson Brands är ett av de ledande varumärkes företagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Vi har under årens lopp utvecklat samarbeten med många av de största och mest välkända sprit och vinproducenterna i världen.

Båstad Vinhandel logga

Efter drygt 10 år har Båstad Vinhandel utvecklats till det självklara valet för många restauranger med inriktning mot hållbart och ekologiskt. Vårat breda utbud med närmare 120 viner och drygt 50 spritsorter täcker de flesta behov, både för er som söker enstaka viner att komplettera med, och för er som vill ha en helt ekologisk […]

The Wine & Spirits Collective logga

The Wine and Spirits Collective är ett kreativt företag med ett modernt tillvägagångssätt. Med en arbetsmiljö som starkt tror på och uppmuntrar stort förtroende för individen och ständigt utmana oss själva och miljön vi jobbar i. Vi är ett team med olika bakgrund, kompetens och personliga och professionella skillnader. Men vi arbetar som ett team, […]

Listing

Det kanske låter pretentiöst, men enligt oss är vin mer än bara vin – det är en hel värld av kultur, innovation, arv och historia. På Johan Lidby Vinhandel ser vi det som vår främsta uppgift att inspirera och väcka människors lust att upptäcka nya, karaktärsfulla drycker.

The Beverage Group logga

Svenska restauranger kräver kvalitet och en seriös leverantör, en partner som kan ge råd, utbilda och bidra till utvecklingen av vinlistor och dryckeskoncept på helt nya sätt. Vi ser oss själva som en viktig samarbetspartner och vill erbjuda bästa möjliga urval av viner kombinerat med bästa möjliga hantverk och pålitlighet.   Med en attraktiv handelsportfölj […]

Gastro Import logga

Vi säljer till Skandinaviens ledande restauranger, matställen, kaféer, stormarknader och delikatessbutiker och Gastro Import finns idag både i Sverige, Danmark och Norge med fristående bolag som sysselsätter över 60 anställda.   Vi har runt 1200 produkter, som uteslutande kommer från leverantörer vi kan gå i god för, som all delar vår uppfattning om att ett […]

Agrell & Hartley logga

Vår idé är att berika den svenska restaurangmarknaden med hantverksmässigt framställda viner från producenter med stor respekt för natur och kultur. Människor som lever från den jord de brukar på ett hållbart sätt för att deras arbete ska bli långsiktigt.

Listing

Svensk Cater är en av landets ledande grossister för uteätarmarknaden. Från Luleå i norr till Malmö i söder har vi 16 lokala lager och ett nära samarbete med Keges på Gotland.

Viva Wine Group logga

Viva Wine Group är en samling entreprenörsdrivna bolag som älskar mat, dryck och sociala sammanhang. Vi är måna om hur våra produkter tillverkas och är särskilt stolta över våra satsningar på hållbarhet. Vi erbjuder prisvärda kvalitetsviner från hela världen till försäljning i Sverige, Norden och Kontinentaleuropa. Vi är pionjärer och marknadsledare på ekologiskt och etiskt certifierat vin.

Listing

Snabbgross, som ingår i Axfoodkoncernen, är en av Sveriges ledande restauranggrossister med en kundbas inom restaurang, snabbmat och café. I butiker och e-handel erbjuds personlig service, tillgänglighet och kvalitet. Prisvärt sortiment för företagskunden.

Granqvist Beverage House logga

Granqvist Beverage House AB grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Tidaholm i Västergötland. Företaget säljer öl, vin- och spritprodukter till kunder på Svenska, Finska, Isländska och Norska marknaderna samt Tax Free. Granqvist har vid fem tillfällen (2000, 2003, 2004, 2005 och 2010) tilldelats det prestigefulla uppdraget att leverera vin till festernas fest – Nobelfesten i Stockholms Stadshus.

Pompette logga

Pompette dryckeshandel grundades år 2015 av vännerna Robert Fredh, Tom Telégin och Fredrik Iveskär. Vi är utbildade sommelierer, fostrade på restauranggolvet och har tillsammans en lång erfarenhet av att arbeta med vin. Avsaknaden av flertalet stilgrundande domäner på den svenska vinscenen gjorde att vi bestämde oss för att börja importera vin tillsammans och vi representerar idag över 100 europeiska vinbönder.

Stellan Kramer logga

Ända sedan vårt företag grundades 1891 har vi tillhandahållit vin och sprit till konsumenter och restauranger. Vi säljer produkter till det nationella detaljhandelsmonopolet (Systembolaget) och till licensierade restauranger (HoReCa).   Vi har produkter som skapar känslor och åsikter. Häll upp olika viner eller drinkar till dina vänner och du kan förvänta dig en livlig och […]

Byracka Vin logga

Dags för en ny låda från Byracka – en liten kvalitetsmedveten importör som fokuserat på naturviner – viner som görs med så lite mänsklig intervention som möjligt. Oh So Juicy bjuder på 6 olika viner som är precis det – juiciga och okomplicerade viner som du kan njuta av oavsett om det är soligt eller […]

Listing

Vare sig du bedriver stjärnkrog, mysig kvartersrestaurang eller representerar en hotellkedja är vår utgångspunkt för samarbete alltid densamma. Med djupgående kunskap, bästa service och ett unikt dryckessortiment – hjälper vi dig att förstärka ert kundkoncept och förhöja era gästers upplevelser.

oenoforos logga

Oenoforos är ett av Sveriges mest innovativa företag i vinbranschen. Vi importerar, producerar, marknadsför och distribuerar förstklassiga viner från de viktigaste vinländerna i världen. I portföljen finns ett brett urval av viner från Europa och nya världen med länder som Sydafrika och Australien. Med mottot “väl valda viner” & prisvärdhet som ledstjärna erbjuds kvalitetsvin från hela världen.

Galatea logga

Galatea är en av Skandinaviens ledande dryckesleverantörer och skall vara den självklara partnern inom dryck. Vi reser världen runt för att hitta det bästa inom öl, vin och spritdrycker. I vårt samlade utbud finns över tusen artiklar, för tusen olika smaker, för både privatkonsumenter och restaurangkunder. Via våra dotterbolag utvecklar vi dryck för egna varumärken, sköter logistik och distribution samt kan tillhandahålla teknisk service. Vi är omkring 160 anställda och är en del av Martin & Servera-koncernen, Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist.

Listing

Vingruppen i Norden består av fem importörer – Vinunic, Wineworld, the Wineagency, Valid Wines och Quaffable Wines. Tillsammans har vi ett av branschens bredaste sortiment och vi delar alla samma passion och engagemang för produkterna och dess producenter.

Arvid Nordquist logga

Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag som sedan starten 1884 fokuserat på stora smakupplevelser och kvalitetsprodukter. I vårt sortiment finns livsmedel, vårt egenrostade kaffe, vin, öl och sedan 2016 även non food-produkter. Vi är idag 286 medarbetare i Norden som tillsammans arbetar för att kunna erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna – samtidigt som vi gör vårt yttersta för att förbättra villkoren för människor och minimera miljö- och klimatpåverkan. Produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt är nutida kvalitet.

Listing

We & Wine är en svensk privatägd företagsgruppering som importerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker på den svenska marknaden, såväl genom Systembolaget som till restaurangkunder.Vi nöjer oss inte med att vara en importör och en varumärkesbyggare.