FoodFriends

4th July, Independence Day – Vad skall man äta och dricka egentligen?

Suttonde Maj, Cinque de mayo, La Fëte Nationale idag får ni alla stiga åt sidan, för idag firar de största patrioterna på jorden sin Independence Day. Amerikas nationaldag eller 4th of july är dagen med stort D för alla amerikanare. Men inte bara i USA firas det utan amerikaner över hela världen firar med stolthet sitt land.

Men förutom att passa på att gratulera de förenta staterna så tänkte vi kika närmre på vad man äter på den stora dagen om man vill passa in eller visa sin medverkan. Idag är det grillen som gäller. I parker, på terasser men helst av allt i sin ”backyard”.
Upp med flaggorna, plocka fram det glada humöret, lägg din Budweiser på is och ”Fire up the Barbeque”.

 

Hot-Dogs
Små, stora, brända och grillade i bröd. Vid hot-dog eating tävlingar läggs bröden i lemonad eller öl för att lättare sväljas samt för att få en roligare smak. Hot-Dogs eller varmkorv är en amerikansk ikon som ätits sedan begynnelsen känns det som.

Hamburgare
Ground beff patties, tjocka, tunna, grillade över öppen låga eller till och med plantbased. Välj själv men passa på idag att vältra dig i salta juiciga burgare. Vill man inte grilla så kan man alltid köpa sig en.

Corn on the Cob
En grillad majskolv är en av de sötaste och mumsigaste sakerna man kan plocka från grillen. Njuts med lite chilikrydda eller smör. Top-Tip – ha tandpetarna tillgängliga och planera inget morgonen efter när majsens fibrer skall brytas ner.

Fried Chicken
Inte grillad men ändå en av amerikanarnas favoriter när de firar sitt land.
I hink, på spett eller som nibble.

Coleslaw -Potato salad – Macaroni salad
Tillbehören är ibland lika viktiga som proteinet. Och idag är ingen dag man vill hålla igen. Tänk på att hålla din cole slaw sval och fyll på fatet ofta.

Baked Beans
För de riktigt hungriga som tycker att sallad inte räcker så finns alltid de ”bakade bönorna” att ta till. Top-Tip läs vad som står under majskolven.

Fruit Pies & Smores
När solen börjar dala och eftermiddagen går över till kväll kan det vara bra att fylla på blodsockret igen. Vad passar bättre än en härlig smulig paj med bär från din lokala ”Farmers Market”? Eller varför inte testa Smores, tre ingredienser, Kex (förslagsvis Graham’s), choklad och marshmallows (förslagsvis värmda över grillen)

The Red Solo Cup
Vilken öl du än föredrar eller väljer (välj Budweiser) så serveras dom helst i dessa ikoniska röda plastmuggar. Säkert, funktionellt och snyggt!

Anything red, white and blue
Paj, sallad, godis och porslin. Allt som har ”the Star-Spangled Banner’s” färger i sig funkar idag, nästan..

Så vi på FoodFriends passar på att äta, njuta och beskåda spektaklet från de förenta staterna, och samtidigt önskar vi USA och dess medborgare ett stort grattis.

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!