FoodFriends

Burger King testar fler köttfria alternativ

Nytt från Burger King. Efter framgångarna med sin Impossible Whopper så lanseras nu även Impossible Whopper Jr., Impossible Burger, och Impossible Cheeseburger. Hittills testas de nya burgarna på 180 restauranger. Detta är såklart ett tecken på dels Burger Kings genialitet och timing, men även ett starkt bevis på att marknaden är stark och det finns en stor efterfrågan.
Precis som med ”the Impossible Whopper” så blir de nya produkterna likadana som sina original med skillnaden att köttet byts ut mot en ”plantbased patty”, som kommer från Impossible foods.

Förutom att de nya produkterna är just nya, kommer de med två andra intressanta aspekter. Dels så kommer både Impossible Burger och Impossible Cheeseburger erbjudas som ett inslag i King Jr. kids’ meals, som gör Burger King till den första snabbmatskedjan i USA att erbjuda köttfria alternativ på barnmenyn. Och vidare så kommer även de nya burgarna säljas till ett lägre pris.

Till att börja med så går det bara att få tag på de nya tillskotten på 180 av Burger King´s restauranger på olika ställen i USA som, Milwaukee, Wisconsin; Cedar Rapids, Iowa; Augusta, Georgia; Cincinnati, Ohio; and Buffalo, New York. Men om snabbmatskedjan ser samma resultat som man gjort med ”the Impossible Whopper” så kan man räkna med att de kommer till övriga restauranger också. Burger King själva skriver,

“The Impossible Whopper has quickly become one of the most successful product launches in brand history leading to outstanding comparable sales performance of positive 5 percent this past quarter.”

Och för oss utanför USA då? Jo vi får också vår del av kakan. I samma uttalande som när man berättade om sina nya produkter så kom även information om att The Rebel Whopper, de nya plantbased-burgarna finns redan nu att köpa hos Burger King på hemmaplan, tillsammans med 2400 andra restauranger runt om i Europa. Intressant att tillägga dock är att dessa köttfria alternativ inte produceras av Impossible Foods, utan av Burger Kings samarbetspartner ”The Vegetarian Butcher” för produktionen på vår sida av Atlanten. The Vegetarian Butcher köptes upp förra året av ingen mindre än Unilever, som bland annat äger både AXE och Ben & Jerry’s.

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!