FoodFriends

DESSERT – Tips från FoodFriends

Ja då smäller det, Thanksgiving-helg på gång. Kanske firar ni traditionsenligt idag eller så väntar ni in helgen för den stora matfesten. Som USA frälst ser jag mycket fram emot en riktigt brakmiddag. Kalkonen är inhandlad, och marinerad. Pumpa, sötpotatis och alla andra ”trimmings” är på plats. Skall du också bjuda på middag? Då skall vi på FoodFriends dela med oss av ett dunder-tips som vi sprungit på.

Lite oväntat kanske men detta är en dessert. Hela veckan har vi kunnat läsa och eller se rapporter på hur svenskarna inte är i den form vi kanske trott. Dessutom är det tydligen vanligt att vi ljuger om hur mycket vi tränar samt vilket skick vi är i, när vi delar med oss i undersökningar eller liknande. Ljug eller inte här är i alla fall en dessert som kommer sätta pricken över i-et på din kalkonmiddag.

Desserten är en version den fantastiska amerikanska företeelsen ”Ice Cream Sundae”.
Här gjord av dessertkocken Miro Uskokovic från Grammercy Tavern i NY.
Miro fick diagnosen Chron´s Disease för tre år sedan och har sedan dess experimenterat med alternativ till vitt socker. Den måhända ha en del kalorier i sig, men den här versionen är antagligen nyttigare vad du plockar upp från butiken i alla fall.

Håll till godo.

 

How a Michelin-Starred Restaurant Makes an Ice-Cream Sundae  Sugar – Coated

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!