FoodFriends

Hänger din Alkoholkonsumtion ihop med din Utbildning? I USA verkar det så i alla fall.

Desto högre utbildning du har, desto mer lägger pengar du på alkohol. Det visar en studie gjord av Visual Capitalist. Studien är egentligen ämnad för den amerikanska befolkningen och går under namnet, ”How Americans Make and Spend Thier Money”. Studien går ut på att visa på hur fyra olika gruppers inkomster och kostnader. De fyra grupperna är:

  • De som inte gått ut gymnasiet
  • De som har avslutat sin gymnasieutbildning
  • De som har en kandidatexamen (Bachelor)
  • De som har en magisterexamen (Graduate)

Studien innehåller 20 olika kategorier, men eftersom detta är FoodFriends så är vi mest intresserade av hur det ser ut bland mat och dryck. Och resultaten från studien visar ganska tydligt på att personer med högre utbildning lägger mer pengar på alkohol. Inte så konstigt säger du, eftersom har man en högre utbildning så har man i många fall en högre inkomst. Men, det visar sig att de med en högre utbildning lägger även en större del av sina intjänade pengar på just alkoholhaltiga drycker.

Om vi stannar kvar i USA och man tittar på de olika grupperna så ser det ut som följande:
Grupp 1 representerar de som inte gått färdigt gymnasiet med en genomsnittlig inkomst på strax över $28,000. Denna grupp spenderar $102 på alkohol per år vilket motsvarar ynka 0,4% av deras totala budget.

Grupp 2 har gått färdigt gymnasiet och spenderar upp till $276 per år, vilket motsvarar 0,8% av deras budget.

Grupp 3 här ser man den största ökningen då deras årliga utgift för alkohol hoppar upp till $760. Det motsvarar 1,2% av alla utgifter som i genomsnitt ligger på strax över $63,000 per år.

Grupp 4 för dem med en ”Masters Dergree” eller magisterexamen så går utgifterna för alkohol upp till $992 per år vilket i USA motsvarar cirka $19 per vecka eller en ok flaska vin varje helg.

Studien kommer inte men någon slags förklaring till varför det ser ut så här enligt dem, men NBC News pekar på det faktum att personer med en lägre inkomst är generellt förknippade med att dricka mindre. En rapport som skulle kunna stödja detta resonemang kom från Gallup 2015 som visade på att 8 av 10 collage studenter, alltså personer som studerar på universitet, konsumerar alkohol på regelbunden basis. Medans endast hälften av dom som bara gått ut gymnasiet dricker lika ofta.

Till Högskoleelevernas försvar krävs det nog ett järn då och då för att orka med..

Artikeln publicerades tidigare av Foodandwine.com och kan läsas via länken, (eng)

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!