FoodFriends

Jake Blanch, ny barchef på Gotthards krog i Umeå

Prisbelönta restaurangen Gotthards krog stärkte teamet ytterligare i höstas med ett tungt namn. Det var Jake Blanch som tog över rollen som barchef. Före detta barchefen Fredrik Ljungberg tog istället klivet till assisterande restaurangchef. Jake Blanch sa i ett pressmeddelande att han såg fram emot att fortsätta utveckla barupplevelsen och ta Gotthards krog till nästa nivå.

Jake Blanch har flera år i London bakom sig men kallar nu Umeå sitt hem sedan drygt tre år tillbaka.
Numera är Blanch ett ansikte många känner igen och han har tidigare jobbat hos Duås cocktailbar.
Han säger att Umeå är en avslappnad stad som är lätt att trivas i, samt att människorna är fantastiska. Planen hittills har vart att bygga teamet och att fokusera på utbudet. Han tycker det är viktigt att kunna servera drinkar både med och utan alkohol. Han vill fortsätta arbeta med lokala ingredienser, och framtiden kan mycket väl innehålla en japansk touch.

Bland annat har kockarna på Gotthards krog inspirerats av den japanska pubtraditionen izakaya. Detta har runnit över, (no pun intended), till kreativiteten vad gäller dryckerna i baren. Blanch säger,

– Vi ser till exempel framför oss ett utbud av sake, ris- och fruktviner för våra gäster att upptäcka och överraskas av.

Fredrik Ljungberg som nu blir assisterande restaurangchef säger så här om Gotthards nya bar-chef,

– Jake är helt rätt person att fortsätta utveckla baren. Han kommer med nya idéer och hans bakgrund, med gedigen erfarenhet av såväl moderna som klassiska cocktails, känns spännande för oss. För min del kommer jag att fokusera mer på Gotthards krog som helhet, och på matsalsupplevelsen som vi är inne i en spännande fas med.

Vi på FoodFriends försöker alltid följa restauranger från hela landet som jobbar hårt för att stärka mat och dryckeskulturen, samt ständigt höjer ribban för den svenska standarden. Gotthards krog är ett sådan restaurang och det skall bli intressant att se vad de fortsätter producera.

(ej sponsrat inlägg)

(fotograf, Erik Nissen Johansen)

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!