FoodFriends

Oväntade frågor vid anställningsintervjun? Möt Jesse Smith!

Nervös inför anställningsintervjun? Nervös för att du skall få frågor som du inte har svaret på? Eller helt enkelt rädd för att göra bort dig. Då kan du vara glad att du inte hamnat framför Jesse Smith.

Jesse Smith är delägare och “hiring manager” på Kimball House i Atlanta, Georgia.
Under de första fem åren av detta trendiga brasserie med chic raw bar har Jesse vart inkörsporten för i stort sett alla anställningar. Nu när ägarna satsar och öppnar sitt andra ställe, Watchman’s Seafood and Spirits, är det Jesse som grillar och utmanar den blivande personalen.

Med det är inte så att man inte skall känna att man inte räcker till, utan snarare så att Jesse Smith vill att man skall tänka till och stå ut ur mängden för att bli en del av de framgångsrika restaurangerna.
I en intervju med Eater.com berättar Jesse om hur han strukturerar en intervju, hans tekniker för att hitta något speciellt hos en person samt om vad man skall se upp för.

Intressant läsning och något som är ovanligt i den svenska restaurangbranschen, men betydligt mer vanligt i USA och London.
Säkert många av er som hade önskat att den som höll i just din intervju viljat veta mer om hur du skulle hantera en unik situation eller vad du tycker om det varumärket du eventuellt skall börja representera.

Läs hela intervjun via länken nedan. Lite inspiration inför hösten för vissa kanske..

 

At One of Atlanta’s Most Celebrated Restaurants, New Hires Must First Go Through an Unconventional Interview, Eater.com

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!