FoodFriends

Paris i sommar?

Då har vi ett kanontips till dig. Paris är ju känt för sina bistros och på senare tid även sina små ”Hål-i -väggen restauranger” som kammar hem fina recensioner efter varandra. Men den här gången är det snarare ett tips för dem som letar efter lite lyx och flärd. Välkommen till La Terrasse Krug.

Det är det inte helt blygsamma Shangri-La Hotel som har gått tillsammans med Champagnehuset Krug och öppnar en pop-up. Det är vad dom kallar det i alla fall. I själva verket så gör hotellet om en av sina finaste sviter, som de själva förklarar är ett av deras ” most beautiful rooms ”, och har en terrass med spektakulär utsikt över bland annat Eiffeltornet. I år blir tredje säsongen man kör en pop-up och konceptet för 2019 blir Latinskt.

Vad finns på menyn undrar du säkert då, ja champagne såklart. Det finns en hel del att välja på, till exempel Krug Grande Cuvée 167:e utgåva eller Krug Rosé 23:e utgåva. Deras Grande Cuvée finns tillgänglig för det näpna priset € 55 per glas eller € 275 för en flaska. Föredrar man rosa bubbel finns tyvärr enbart flaskor att köpa och då får man vara beredd att hosta upp € 550 för standardstorlek.

Om du känner att den centraleuropeiska sommarsolen tillsammans med den ädla drycken gör dig lite vimsig finns det även tilltugg att tillgå. Varje år så väljer Krug ut en ingrediens dom hämtar inspiration från och i år är det peppar. Så på La Terrasse Krug kommer man kunna mumsa på smaskiga kanapéer med marinerad calamari eller hembakat semolinabröd med harissa och chermoula.

Är du i Paris och detta låter som något för dig så öppnar La Terrasse Krug nu på lördag den 8 juni och har öppet hela sommaren till den 30 september. Är du i den franska huvudstaden över Bastille Day den 14 juli för att fira nationaldagen så finns det speciella biljetter. Dom kostar €450 men då ingår ett glas Krug Grand Cuveé.

 C’est tout..

 

Bild: Shangri La Paris

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!