FoodFriends

Sayan tar över rodret på Berns

Sedan det blev officiellt att Esperanto och Imouto var tvungna att stänga har vi väl alla funderat på vad prisbelönte Sayan Isakssons nästa steg skulle bli. Han har varit en del av Stureplansgruppen sedan februari i år men ingen har vetat exakt vilket projekt han skulle ta sig an.

Nu är det alltså klart att Stureplansgruppen ska göra om konceptet på Berns Asiatiska och det blir Sayan som kommer ansvara för den nya restaurangen.

Sayan är en av de främsta krögarna vi har i Sverige så när vi bestämde oss för att förändra Berns Asiatiska var det självklart att samtalet skulle gå till honom. Med Sayan i köket kommer vi att lyfta klassiska Berns till nya nivåer, säger Vimal Kovac, VD Stureplansgruppen.

Det kommer bli ganska spektakulärt med en kolgrill som central punkt mitt i restaurangen under de stora kristallkronorna. Där kommer Sayan laga mat med gästerna sittandes runtomkring den stora grillen. Kökets inriktning kommer utgå från den Thailändska provinsen Isan som Sayan själv kommer ifrån.

Jag har en tydlig ambition med Berns och det är att skapa en riktigt kvalitativ thaikrog. Det ska vara livfullt och välkomnande i kombination med vällagad och smakrik mat. Det här är verkligen något jag ser fram emot att få presentera, säger Sayan Isaksson.

Ambitionen är att öppna den nya restaurangen (som ännu inte är namngiven) i början på 2020.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!