FoodFriends

STOCKHOLM – Axfood stärker sitt ägande i Urban Deli

Redan från starten 2009 har Axfood varit delägare i Urban Deli. 2014 utökade man sitt delägarskap till en 50–50 fördelning. Detta skedde i samband med att Urban Deli öppnade sin stora satsning på Sveavägen i Stockholm. Nästa år firar man tio års jubileum och under de senaste fem åren har det hunnit bli hela 5 Urban Delis runtom huvudstaden. Förutom originalet på Nytorget och på Sveavägen har man Deli’s i Sickla, på Centralstationen och i Åhléns City. Nu kommer det infromation om att Axfood går in som en ännu större delägare, från 50% upp till hela 90%.

Urban Delis VD Jan Jacobson säger i ett pressmeddelande att;
” – Med en stark finansiell ägare som Axfood i ryggen kan Urban Deli fortsätta vara en market maker som driver innovation och utveckling kopplat såväl till egna restauranger och butiker som till Axfoodfamiljens övriga kedjor”

Nu med ett ännu större ägande från Axfood kan man satsa på Urban Delis egna unika produkter som man skall komma att sälja i Hemköps butiker i Stockholms-regionen. Hemköp är Axfoods egna butikskedja med huvudkontor i Stockholm.

Marcus Tenggren

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!