FoodFriends

Vår egna Matfestival är här – I helgen intar Foodstock Fjäderholmarna

Nu i helgen är det äntligen dags, dags för alla lokala och inresande foodies och matintresserade att samlas på matfestivalen Foodstock som går av stapeln på Fjäderholmarna i Stockholms skärgård. Vädret ser ju ut att hålla upp och förhoppningsvis blir det två fina sensommardagar.

Så vad kan foodies och andra entusiaster räkna med väl på plats?
Jo Foodstock skall vara ett inspirationstillfälle och seminarium för alla matintresserade. Man kan träffa kockar, krögare, hantverkare, producenter och mycket mer. Man har bjudit in kända och omtalade profiler från flera av världens hörn, allt från engagerade, hängivna och hårt arbetande till professionella kockar med erkännande från Michelinguiden och 50 Best.

En av medgrundarna och initiativtagarna, vår egen superstar Niklas Ekstedt säger själv,

”Jag vill visa upp det bästa från Skandinavien och världen just nu , när jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock. Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor. Allt från det råa till det mest förfinade och detaljrika men allt är vackert på sitt eget sätt och gott så klart”

Festivalen är uppdelad i olika delar, vissa är gratis och vissa kräver biljetter, som till exempel matlagningskonceptet Four Hands Menu. Personer under 16 år har gratis inträde.
På sin hemsida skriver man, 11 Michelin-stjärnor, 18 toppkockar, 12 hantverkare och ett 10-tal restauranger representerade – allt samlat på en och samma ö i avslappnad skärgårdsanda!
På hemsidan finns även ytterligare information som program, biljetter samt vilka profiler man kan förvänta sig att få träffa.

Vi ses i vimlet.

Foodstocks Hemsida

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!