Vassa Eggen går ihop med TAKO och öppnar restaurangen igen – FoodFriends

Text Here

Info

Sofie May 6, 2020 No Comments

Vassa Eggen går ihop med TAKO och öppnar restaurangen igen

Efter att temporärt hållit stängt öppnar Vassa Eggen upp restaurangen för lunch och middag igen. Nytt corona-apnassat koncept, gästspel från TAKO på menyn och bordsservering för cocktails utlovas.

I höstas firade Vassa Eggen 20 år och siktade på att servera glada gäster i minst 20 år till. Men så kom coronapandemien och många restauranger, inklusive Vassa Eggen och TAKO, var tvungna att göra justeringar i verksamheten för att överleva.

Take-away-kiosk på uteserveringen

I ett pressmeddelande berättade ägarna Christian Olsson och Kristofer Sandström att det var med stor sorg de måste stänga tillfälligt och permittera stora delar av personalstyrkan.  Lösningen blev tillfällig pop-up kiosk på uteserveringen med take away av 4-5 rätter från restaurangmenyn. Det mesta sålde slut på bara några timmar på premiärkvällen.

Samarbete med TAKO

Igår berättade restaurangen på Instagram att de är redo att öppna igen. Vissa justeringar har gjorts för att anpassa sig efter Folkhälsomyndighetens restriktioner som glesare möblering och bord i baren. Redan idag den 6 maj börjar de servera lunch och middag ige. Den stora nyheten blir samarbetet med TAKO som innebär förrätter från TAKO och huvudrätter från Vassa Eggen på menyn. Barens nya bordsservering kommer servera cocktails och drinkar vid borden istället för i baren.

– Nu kan vi äntligen öppna Vassa Eggen på ett sätt där vi kan erbjuda både härlig stämning och en trygg miljö för gäster och personal. Vi tror att många kommer uppskatta kombinationen Vassa Eggen och Tako på menyn samt möjligheterna till cocktailhäng för några få vid barborden, säger Kristofer Sandström, delägare till Vassa Eggen och Tako till Nöjesguiden.

Tidigare än väntat

I tidigare pressmeddelande berättade restaurangerna att man hoppades kunna öppna upp igen först efter sommaren. Nu blir det alltså tidigare än väntat och det utlovas pepp och god stämning redan ikväll.

 

Ägarna Christian Olsson och Kristofer Sandström. Foto: Pressbild