White Guide galan närmar sig, “Årets Banbrytare” kan komma från Floda! – FoodFriends

Text Here

Info

Marcus Tenggren February 20, 2019 No Comments

White Guide galan närmar sig, “Årets Banbrytare” kan komma från Floda!

Inte långt kvar till den årliga White guidegalan nu. Måndagen den 4 mars går den av stapeln på Malmö Opera. Efter att ha spanat lite på listan av de nominerade kan man konstatera att lokalt i Malmö och Skåne har man 7 restauranger nominerade, de är verkligen inte så konstigt med tanke alla duktiga krögare och det driv som verkar finnas där. Men vad som är lite förvånande är att det är två fler än de 5 som är nominerade från Göteborg. Vad händer i Göteborg? Samtidigt finns 16 restauranger nominerade från Stockholm. Resterande 15 är utspridda över resten av landet. Intressant också är att i kategorin ”årets hjärtekrog” finns ingen från Göteborg eller Stockholm, utan mer hjärta verkar finnas på Öland, i Kiruna, Lidköping i Luleå och på Västergatan i just Malmö. De andra kategorierna där pris delas ut är, Årets Restaurang, Årets Stjärnskott, Årets Serviceupplevelse, Årets Dryckesupplevelse, Årets Värt en Resa samt Årets Banbrytare.

Vad som dock finns i Göteborg är en av de nominerade till just ”årets banbrytare”. Det är Garveriet i Floda som vi på FoodFriends rapporterade om tidigt i höstas förra året. Förutom att deras restaurang redan är med på Whiteguides lista över Sveriges 600 bästa restauranger, så blev man ”glatt överraskad” över nomineringen till årets banbrytare 2019 skriver de själva i ett pressmeddelande.

White Guide beskriver själva att nomineringen ”Årets Banbrytare” hyllar radikal förnyelse. Den föräras modiga aktörer och satsningar som bryter ny mark och pekar ut nya vägar inom gastronomin och hospitality-sektorn, och som resulterar i en annorlunda och njutbar restaurangupplevelse. Garveriet är uppe mot mycket hård konkurrens, de andra nominerade är: Västerås Dinner Club, från Västerås, Sopköket, Re:Taste och Etoile alla från Stockholm.

I Pressmeddelandet skriver Garveriet själva som svar på nomineringen:
-Vi är mycket glada och stolta över nomineringen, Matts Johansson, delägare och Creative leader på Garveriet. – Det har varit otroligt kul att efter lång tid av uppbyggnad få öppna för gäster och få dem att känna, låta dem smaka på vår mat och uppleva vår fina miljö. Och framförallt få dem att bli nyfikna på hållbarhet och vilja lära sig mer, säger VD Karin Forsberg. – Det är helt fantastiskt, särskilt som vi bara har haft öppet i tre månader. Det fanns inga ambitioner att vinna några utmärkelser, men det här känns helt fantastiskt, fortsätter Karin.

Som vi skrivit tidigare så bygger Garveriets idé på hållbarhet och de strävar efter att, vara en arena och mötesplats där maten är verktyget för att skapa diskussion. Man fokuserar först och främst på mathantverket och på de lokalproducerade råvarorna, men framförallt vill man skapa en hållbar mötesplats för människor. Garveriet har varit öppet sedan i höstas men den 25 januari hade man officiell premiär.

Vi håller tummarna för både Garveriet och alla de andra nominerade när det är dags för prisutdelningen i Malmö om ett par veckor. Lycka till!

Läs gärna en tidigare artikel om Garveriet här.
FoodFriends.com