Mat & Dryck - FoodFriends
Visa mer
Återställ filter
Gray’s Bakery logga

Allt började med sega, amerikanska bagels, en spännande nyhet i det svenska 90-talet. I samma veva fick svenskarna upp ögonen för de maffiga, amerikanska bakverken – stora, härliga muffins, knapriga, kladdiga nötpajer och krämiga cheesecakes. Vi på Gray´s hade hittat helt rätt!   Och så har vi fortsatt. I 27 år har vi sniffat oss […]

The Colonial Tea Company logga

Vår filosofi är enkel, vi har valt traditionella teblandningar som folk gillar mest. Med högsta tillgängliga kvalité på råvaran gör vi sedan våra egna förfinade blandningar av olika teer och smaksättningar. I vårt sortiment hittar du bland annat våra varianter av klassiker som Earl Grey och English Breakfast, Sencha Green Tea med en touch av […]

QBN Bev logga

Vi är Sveriges enda restauranggrossist för premiumsprit och vi har ett brett och djupt sortiment inom varje kategori. En “one stop shop” för restauranger och barer och vi arbetar aktivt med våra kunder! Vi tycker att det är superkul att vara med och utveckla er sprithylla och vi fokuserar på merförsäljning och kvalitet för era cocktails.

Coffee Pro logga

Vi har sedan 23 år tillbaka utvecklat kaffesystem anpassade för att klara alla behov och situationer inom professionell servering av kaffe. Sedan 2021 är vi en del av Hermelingruppen, vilket har gett oss ett större servicenätverk samt ett bredare utbud av maskiner och tillbehör.

Kronfågel logga

Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människor, kycklingarna och vår planet. Kronfågel är Sveriges marknadsledare inom kyckling med flera stora varumärken. Allt vi gör utgår från dina behov av bekväm, nyttig och god mat. Vårt uppdrag är att ge matupplevelser som gör gott för både människan och planeten. Vi gör detta genom att ta tillvara våra medarbetares kreativitet och matkunskap i arbetet mot ständigt bättre produkter.

Thoreau logga

Thoreaukonceptet kombinerar kranvattnets enkelhet, närhet och miljöfördelar med flaskvattnets rena och goda smak, serverat i en elegant flaska som stilla eller kolsyrat vatten. Det är vår filosofi att alltid erbjuda marknadens bästa produkter och service. Det innebär att allt ingår i månadskostnaden, såsom installation, filterbyten, service, kolsyra, flaskor och diskbackar. Vi har alltid en nära dialog med dig som kund och skräddarsyr lösningar efter de förutsättningar du har.

Listing

Lively Wines är synonymt med livfull, pigg, alert och vital. Det är precis det vi vill förmedla till våra kunder, producenter och vänner. Med nyfikenhet, passion och kunskap vill vi på Lively Wines leverera en större dryckesupplevelse oavsett prisläge.

Åbro logga

Vår samlade kunskap som gått i arv genom åren har ständigt utvecklat och förfinat vårt arbete. Vi har testat nya produkter, nya produktionssätt, och nya affärsområden. Men något som inte förändrats en tillstymmelse sedan vår födelse är vår övertygelse om att det vi gör är ett resultat av vilka vi är. Det är människorna på och omkring Åbro som har skapat vår framgång. Och vi kommer aldrig att vara något utan våra medarbetare, våra krögare, eller alla de som dricker våra drycker.

Brewery International logga

Brewery International Sweden AB startade sin verksamhet i Sverige 2005 och har på kort tid blivit en viktig aktör på den svenska dryckesmarknaden. I portföljen har vi öl, vin och sprit men även soft drinks, och specialiteter som kombucha och sake. Hos oss hittar ni produkter från världens alla hörn. Vi levererar till restauranger, grossister, […]

Listing

Vare sig du bedriver stjärnkrog, mysig kvartersrestaurang eller representerar en hotellkedja är vår utgångspunkt för samarbete alltid densamma. Med djupgående kunskap, bästa service och ett unikt dryckessortiment – hjälper vi dig att förstärka ert kundkoncept och förhöja era gästers upplevelser.

Gåshaga Kafferosteri logga

Vi erbjuder kaffelösningar som passar alla, från det lilla cafét till den stora hotellkedjan. Med hundratals maskiner och kaffelösningar på marknaden så har vi passande lösningar för de flesta. Vi vet knepen för att ni ska maximera er kaffeförsäljning och/eller värdet på ert kaffeerbjudande.

När vi började med kaffe märkte vi tidigt att det var något som inte stämde, kvalitén på kaffet var ojämnt och där och då så bestämde vi oss för att starta vårt eget rosteri, Gåshaga Kafferosteri. Rosteriet under ledning av vår rostmästare Kaveh Azizian, tidigare svensk- och nordisk baristamästare, har möjliggjort ett kaffe av en helt annan nivå.

haugen-gruppen logga

Ett av Skandinaviens starkaste dagligvarubolag som marknadsför och säljer egna och internationellt välkända och starka varumärken. Vi berikar matkulturen i Sverige, Norge, Danmark och Finland med internationella smaker och trender. Vår målsättning är att vara ledande i att introducera samt vidareutveckla spännande varumärken för både dagligvarumarknaden, restaurang och storhushåll. Vi strävar efter marknadsledarskap i samtliga kategorier vi är verksamma inom.

Coppersmith’s logga

Det finns bryggerier som är större än Coppersmith’s, men det är få som har haft en så mångsidig start som vi. Bryggeriet levererade första ölen till Systembolaget under sommaren 2014, redan samma höst vann vi en nationell lansering på Systembolaget med Coppersmith’s White IPA.

Magnihill logga

Arbetet på Magnihill börjar inte med att ett frö sås… Det startar långt tidigare. Redan valet av frö görs omsorgsfullt för att den förädlade slutprodukten ska stämma med kundens önskemål. För att nå målet med högkvalitativa, förädlade slutprodukter väljer vi att vara med i hela processen. Från valet av frö till odling och packad slutprodukt. […]

Malax Limpan logga

Malax Limpan tillverkas i en toppmodern produktionsanläggning i Vasa enligt den ursprungliga receptet av råg, utan konserverings- och tillsatsämnen. Malax Limpan Ab är ett familjeföretag. Förutom ägarfamiljen sysselsätter företaget nästan 20 personer i Finland och Sverige. Vår verksamhet är certifierad enligt FSSC 22000. Med kvalitetsledningssystemet och med våra starka traditioner kan vi garantera vår verksamhet […]

La praline logga

Vårt mål har alltid varit att producera det som du efterfrågar, dvs. goda tryfflar i snygg förpackning till ett humant pris. Naturligtvis har vi också alltid strävat efter att vara snabba, effektiva och pålitliga. Detta har gjort att våra kunder har ett stort förtroende för La Praline och det är med stolthet vi kan stå […]

Nespresso logga

2005 lanserade vi Nespresso Professional i Sverige. Ända sedan dess har vi arbetat passionerat för att utveckla kaffekulturen och kaffeupplevelsen för både kontor och HoReCa.
Som bekant består livet av många små ögonblick efter varandra. Vi vill vara säkra på att varje gång du njuter av en kaffe kan du göra det på det allra bästa, mest välsmakande och hållbara sättet. Det är därför Nespresso erbjuder ett kaffe för varje humör, stund och tillfälle.

Ingelsta Kalkon logga

Ingelsta Kalkon grundades 1984 och är idag en del av familjeägda Blentagruppen som ägs av Jan Håkansson tillsammans med döttrarna Jessica och Petra. Produktion sker utanför Tomelilla på Österlen. Ingelsta Kalkon är Sveriges ledande varumärke när det gäller svenskproducerad kalkon av högsta kvalitet. Vi arbetar dagligen för att du ska känna dig trygg när du […]

Mackmyra logga

Mackmyra Svensk Whisky AB är Sveriges första whiskydestilleri och producerar sedan 1999 en innovativ single malt whisky. Vår whisky skapas av svenska råvaror och har genom åren vunnit ett stort internationellt erkännande. Bland annat utsågs Mackmyra till World distiller of the year 2015. Whiskyn tillverkas i ett av världens mest moderna destillerier – Mackmyra Gravitationsdestilleri […]

Viva Wine Group logga

Viva Wine Group är en samling entreprenörsdrivna bolag som älskar mat, dryck och sociala sammanhang. Vi är måna om hur våra produkter tillverkas och är särskilt stolta över våra satsningar på hållbarhet. Vi erbjuder prisvärda kvalitetsviner från hela världen till försäljning i Sverige, Norden och Kontinentaleuropa. Vi är pionjärer och marknadsledare på ekologiskt och etiskt certifierat vin.

Gudruns

Vår verksamhet bär anor och namn från Gudrun Folmer-Hansen som startade tillverkning av charkuteri i Stockholm 1925. Gudrun ville ha sina pølser och smørrebröd på ett alldeles speciellt sätt och när det inte gick att hitta startade hon Gudruns Chark- & Smörrebrödsbutik med tillverkning och försäljning av korv, skinkor och pastejer som Gudrun ville att de skulle smaka. 

Bara det bästa produkterna och smakerna var gott nog för Gudrun. Hennes fokus på hög kvalitet, smak och service förblev hörnstenarna i verksamheten när Tommy Ögren tog över. Och är så än idag.

Meal Makers logga

Meal Makers är verktyget som gör skillnad på riktigt, den nya vägen till marknaden om du så vill! Varför krångla till det? Med hållbarhet och miljö i fokus erbjuder Meal Makers producerande och importerande företag att på ett supereffektivt sätt avsätta partier av livsmedel, dryck och utrustning, som på grund av korta datum eller andra avvikelser från specifikation inte kan säljas via befintliga kanaler. Vi är samarbetspartnern, inte pekpinnen, och tillsammans kan vi göra skillnad!

Listing

Sveriges bästa restauranger ser i dag vinimportörer som viktiga samarbetspartner. Flera av oss som arbetar på Solera Sweden har vår bakgrund i restaurangbranschen.

Krönleins Bryggeri

När det gäller ägarstrukturen är Krönleins Bryggeri AB ett mycket stabilt företag. Familjen Krönlein har haft ett totalt ägande över företaget sedan 1920-talet och det har varit deras fasta övertygelse att behålla det på samma sätt i framtiden. Krönleins har en lång och stark bryggtradition med sex generationer bryggerier. Denna tradition ger Krönleins en unik […]

oenoforos logga

Oenoforos är ett av Sveriges mest innovativa företag i vinbranschen. Vi importerar, producerar, marknadsför och distribuerar förstklassiga viner från de viktigaste vinländerna i världen. I portföljen finns ett brett urval av viner från Europa och nya världen med länder som Sydafrika och Australien. Med mottot “väl valda viner” & prisvärdhet som ledstjärna erbjuds kvalitetsvin från hela världen.

Dryckeskompaniet logga

Dryckeskompaniet har personlig service och hög kompetens inom dryck och konfektyr. Det är något som ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vi är lyhörda för våra kunders önskemål och vi utvecklar oss och utökar vårt sortiment i takt med att vi växer med våra kunder.
Vår ambition är att ständigt kunna förbättra vår service, utöka vårt sortiment med fokus på dig som kund. Varje månad har vi nya produkter att erbjuda. Kampanjer och erbjudanden skickar vi direkt till dig som kund. Vi har även personlig service för våra kunder så att vi kan tillsammans kunna utveckla deras verksamhet.

Nobeco logga

Nordic Beverage Company, eller Nobeco, är ett svenskt företag som främst verkar inom vin- och spritindustrin. Eftersom vi kontrollerar hela produktionsprocessen strävar vi efter att alltid ha hållbarhet i åtanke i alla aspekter av verksamheten. Ett mål för oss är att agera som ett modernt företag, alltid med tanke på de senaste trenderna samt bygga […]

Pompette logga

Pompette dryckeshandel grundades år 2015 av vännerna Robert Fredh, Tom Telégin och Fredrik Iveskär. Vi är utbildade sommelierer, fostrade på restauranggolvet och har tillsammans en lång erfarenhet av att arbeta med vin. Avsaknaden av flertalet stilgrundande domäner på den svenska vinscenen gjorde att vi bestämde oss för att börja importera vin tillsammans och vi representerar idag över 100 europeiska vinbönder.

Siljanslax logga

Siljanslax är ett genuint dalaföretag med verksamhet i Leksand vid sjön Siljan. Vår verksamhet går ut på att förädla lax. Från färsk fisk till en serveringsfärdig produkt hos slutkund utan vidare tillagning. Vi flyttade till våra nuvarande lokaler 1991 och har i olika omgångar byggt och gjort om för att kunna motsvara den ökade efterfrågan. […]

Black logo – no background

Vi kan serveringstillstånd och tobakstillstånd! Om du behöver hjälp med att söka ett alkoholtillstånd eller ett tobakstillstånd eller är det så att kommunen har synpunkter på ditt befintliga tillstånd? Kontakta oss så hjälper vi dig. Vi är specialister har över 35 års erfarenhet av att ha arbetat med myndighetsutövning inom alkohol och tobak. Vi ser […]

Galatea logga

Galatea är en av Skandinaviens ledande dryckesleverantörer och skall vara den självklara partnern inom dryck. Vi reser världen runt för att hitta det bästa inom öl, vin och spritdrycker. I vårt samlade utbud finns över tusen artiklar, för tusen olika smaker, för både privatkonsumenter och restaurangkunder. Via våra dotterbolag utvecklar vi dryck för egna varumärken, sköter logistik och distribution samt kan tillhandahålla teknisk service. Vi är omkring 160 anställda och är en del av Martin & Servera-koncernen, Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist.

Byracka Vin logga

Dags för en ny låda från Byracka – en liten kvalitetsmedveten importör som fokuserat på naturviner – viner som görs med så lite mänsklig intervention som möjligt. Oh So Juicy bjuder på 6 olika viner som är precis det – juiciga och okomplicerade viner som du kan njuta av oavsett om det är soligt eller […]

Comedus Delikatesser logga

Vi är ett partihandelsföretag specialicerat på närproducerade och lokalproducerade varor från Svenska och Gotländska matproducenter. Vi säljer till dagligvaruhandeln, cafeér, Cateringföretag och Restauranger i hela Sverige.

Listing

Vingruppen i Norden består av fem importörer – Vinunic, Wineworld, the Wineagency, Valid Wines och Quaffable Wines. Tillsammans har vi ett av branschens bredaste sortiment och vi delar alla samma passion och engagemang för produkterna och dess producenter.

Listing

Johan i Hallen & Bergfalk är specialisten som erbjuder ett omsorgsfullt urval av kött, fisk och skaldjur till restauranger och butiker. Varje dag skär vi fisk och detaljstyckar och förädlar kött efter våra kunders behov.

AllOffice logga

Vår historia går tillbaka ända till 1978 när Kontorsvaruhuset startade i Östersund. Idag ingår Kontorsvaruhuset i AllOffice tillsammans med ytterligare ca 50 förvärv. Vi är idag den största privatägda aktören inom branschen. Många av våra medarbetare har varit i branschen i flera decennier och vi har stor kunskap och en gedigen erfarenhet i bagaget. Vår drivkraft […]

Baristashopen logga

Färskrostat kaffe är så mycket godare! Baristashopen är en oberoende leverantör av färskrostade datummärkta kaffebönor* Vi vill ge alla en bättre och färskare kaffeupplevelse, så därför har vi valt att specialisera oss på att leverera färskrostade specialkaffe bönor (obs! aldrig ompackade eftersom det förkortar hållbarheten och färskheten avsevärt). 

Skånemejerier logga

På Skånemejerier tänker vi att bra mat är något viktigt. För hälsan, själen, naturen och samhället. Basen i vårt erbjudande är naturligt näringsrika mejerivaror. Våra hjältar är de svenska mjölkbönderna, som förutom att leverera en fantastisk råvara bidrar till både naturvård och en levande landsbygd.   Våra produkter möter du som favoriten på frukostbordet, måltidsdrycken […]

Båstad Vinhandel logga

Efter drygt 10 år har Båstad Vinhandel utvecklats till det självklara valet för många restauranger med inriktning mot hållbart och ekologiskt. Vårat breda utbud med närmare 120 viner och drygt 50 spritsorter täcker de flesta behov, både för er som söker enstaka viner att komplettera med, och för er som vill ha en helt ekologisk […]

Chokladhuset i Limhamn logga

Chokladhuset i Limhamn är en svensk importör och distributör av flertalet välkända konfektyrmärken från olika länder i Europa samt USA. I vårt sortiment återfinns chokladkakor, praliner, couverturechoklad och pralinéer för egen tillverkning, presentförpackningar, marsipan, kolor, nougat mm. I stort sett allt som har med choklad att göra!   Våra produkter kan antingen konsumeras direkt som […]

Listing

We & Wine är en svensk privatägd företagsgruppering som importerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker på den svenska marknaden, såväl genom Systembolaget som till restaurangkunder.Vi nöjer oss inte med att vara en importör och en varumärkesbyggare.

Klädesholmen logga

Med vårt storkökssortiment vänder vi oss till kvalitetsmedvetna storkök och välrenommerade restauranger likaväl som till fiskdelikatessbutiker. Försäljningen sker via många olika fiskgrossister både i och utanför Sverige.
Vi är faktiskt en av de största leverantörerna av sillfiléer och inläggningar till många duktiga kockar och medvetna fiskdiskar runt om i landet. De som möter slutkunden ansikte mot ansikte vill bara erbjuda det bästa.

Goutera logga

Goutera erbjuder idag ett brett sortiment som kan varieras med såväl form som färg och fyllning. Självklart hittar du klassiker som Spaghetti, Tagliatelle och Linguini tillsammans med fyllda sorter som Cannelloni, Ravioli, Tortelloni med flera – se vidare under ”Våra produkter”. Sen så gör vi otroligt många ”specialbeställningar” där fantasin sätter gränserna   Vi har […]

Eskilstuna Ölkultur logga

Som ett oberoende bryggeri är vi fria att experimentera och driva gränserna och det är precis vad vi gör. Vi är stolta över mångfalden och utbudet av öl som vi producerar. Vi brygger öl med kropp och själ och tillverkar hantverksöl som vi älskar.   Som bryggeri strävar vi efter att skapa några av de […]

Löfbergs logga

Vi letar ständigt efter nästa kaffe. Nästa sätt att dricka det, nästa sätt att odla det. För dagens generation kaffeälskare och för nästa generation. Där det finns en spännande kaffekultur, där hittar vi vår inspiration. Vi ger dig det hetaste kaffet för dagen och det bästa för morgondagen.

Den goda smaken har vi jobbat med ända sedan 1906 då min farfars far Anders och hans bröder John och Josef grundade Löfbergs. I början såldes vårt goda kaffe över disk i vårt närområde. Idag kan du njuta av det både hemma och på kaféer och restauranger i hela Sverige – och i många andra länder. Det tror jag att min farfars far hade varit riktigt stolt över.

Dafgårds logga

Det som började redan 1937 hemma hos Gunnar Dafgård är idag ett modernt storföretag med kunder över hela världen och ett gediget matkunnande. Dafgårds är ett familjeföretag i tredje generationen, som så småning om ska lämnas över till nästkommande led. Därför känns det naturligt och rätt att ta ansvar för miljön i allt vi gör. Ända från starten har hållbarhet varit en självklar del av vårt sätt att arbeta.

Atria logga

Våra produkter finns i de flesta professionella kök i Sverige; både i privata och offentliga restauranger. Atria har femton anläggningar och kontor runt om i både Sverige och Danmark – med över 1100 medarbetare.    Atria ingår i den finska börsnoterade koncernen Atria Abp som också finns i Ryssland och Estland. Koncernen i sin helhet […]

Agrell & Hartley logga

Vår idé är att berika den svenska restaurangmarknaden med hantverksmässigt framställda viner från producenter med stor respekt för natur och kultur. Människor som lever från den jord de brukar på ett hållbart sätt för att deras arbete ska bli långsiktigt.

Boalts Bröd logga

I min familj har mjöl och brödbak betytt mycket från generation till generation sedan 1800-talet. Min farfar, Tage, tog över bageriet Ångbagarn i Trelleborg 1921 och överlämnade det 1968 till sina söner att förvalta vidare. Med en uppväxt utav tradition, kvalitet och kreation har jag sedan 2012 nöjet att driva AB Boalts Bröd. Min ambition […]

Lavazza logga

När du väljer Lavazza till din restaurang, ska du känna trygghet i vår expertis och erfarenhet som våra fyra generationer för med sig.    Lavazza levererar inte bara förstklassiga produkter till restauranger och caféer – från de klassiska blandningarna till våra exklusiva single origins: levererar vi även service och heltäckande utbildning till alla de baristorna […]

Tage Lindblom logga

Idag förser vi svensk storköksmarknad och livsmedelsindustrin med ett brett sortiment av bra och funktionella livsmedel. Vi är mycket stolta över att våra produkter serveras på skolor, sjukhus, äldreboenden, lunchrestauranger, pizzerior, hotell, caféer och restauranger runt om i hela Sverige varje dag.   Vi importerar våra produkter främst från Europa, men även från andra delar […]

Jämtlands Bryggeri logga

Jämtlands Bryggeri ligger i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Orten har fått sitt namn efter pilgrimerna som på väg till Olav den heliges grav i Trondheim stannade vid Pilgrimskällan och drack av det rena vattnet. Enligt sägnerna låg det fullt av kryckor runtom källan då pilgrimerna blev kvitt sina krämpor när de drack av […]

Halmstad Brygghus logga

Vi är ett lokalproducerade bryggeri beläget i pittoresk bruksmiljö på Slottsmöllan precis intill Nissan som rinner rakt genom Halmstads hjärta. På Slottsmöllan har bryggeriet grön el från vattenkraft genererat från kraftstationen strax utanför.

Listing

Vi på Di Luca & Di Luca Foodservice arbetar med ett spännande sortiment speciellt utformat mot restaurang, café, storkök och grossister. Vi strävar efter att arbeta nära våra grossister och distributörer för en så god distribution av våra produkter som möjligt.

Spendrups logga

Vi är Spendrups, det svenska familjebryggeriet. I dag drivs företaget i fjärde generationen med flera familjemedlemmar som aktiva eldsjälar i hjärtat av våra verksamheter. I vår storfamilj ingår givetvis också alla våra 1100 medarbetare, som jobbar i Grängesberg, Hällefors, Visby, Stockholm, Vårby och på alla våra terminaler och säljkontor runt om i Sverige.

Santa Maria logga

I början av 1900-talet var Nordfalks en liten kryddhandel i Göteborg. I dag är vi norra Europas största smaksättningsföretag med drygt 900 anställda. Santa Maria är en del av den finska livsmedelskoncernen Paulig, som har en stark inriktning på kaffe, etnisk mat och smaksättning.   En fantastisk utveckling som bottnar i att vi hållit fast […]

Tekompaniet

Tekompaniet är familjeägt och jobbar enbart med te sedan över 20 år. Det gör vårt team unikt och väldigt kunniga i ett kaffeland som Sverige. Vi vill ge dig det bästa och godaste teet – både för smaklökar och samvete. Hållbart te av premiumkvalitet i påse och lösvikt är en självklarhet för oss och att […]

Bergstrands Kafferosteri logga

I egenskap av Sveriges äldsta kafferosteri är vi mycket glada över att ha fått möjligheten att i framtiden kunna påverka Era och Era gästers kaffeupplevelser. Sedan 1891 har vårt fokus legat på att servera gott kaffe. Det tycker vi man gör genom att ta ansvar hela vägen från böna till kopp.   Med kaffe i […]

Nic logga

Nic

Nic är varumärket som förenar ett antal skandinaviska företag som tillverkar och säljer glasstillbehör. Bolagen bakom Nic är alla marknadsledande i respektive land. Alla bolag tillför organisationen spetskompetens inom flera olika produktgrupper. Ett brett sortiment och hög kvalitet har gjort oss störst i Norden på glasstillbehör. Nu satsar vi på den europeiska marknaden.   Vi […]

Malvia logga

Malvia är ett livsmedelsföretag med tonvikt på det smakrika i livet. I produkt-mixen märks chokladprodukter, marmelad, smakämnen & aromer. Med försäljning i hela Sverige når vi restauratörer, konditorier, bagare och andra proffs på mat. Företaget, som startade under 1930-talet, har genom åren utvecklat sin produktkorg och fått ett mycket gott rennomé. Vi står för god […]

kopparbergs bryggeri logga

Allt började med den perfekta svagdrickan. Redan år 1882 gick ett antal svagdricksbryggare samman och startade Kopparbergs Bryggeri. Ambitionen var att brygga Sveriges godaste svagdricka.

Fontana logga

När vi hämtade fetaosten och olivoljan från Grekland på 1980-talet var det för att vi ville dela med oss av det grekiska köket till Sverige. Precis som då är det matglädjen och passionen för mat som driver oss framåt. Även om vi redan har lyckats med att introducera många nya smaker i det svenska köket är vi långt ifrån klara med vår matmission. Nya smakupplevelser ligger alltid och puttrar i en gryta någonstans i världen, och som de smaksökare vi är kommer vi garanterat att leta upp dem.

KåKå logga

KåKå har sedan 1927 varit en innovativ och drivande aktör på den svenska bagerimarknaden. Idag är KåKå Sveriges ledande leverantör av bageriingredienser och tillbehör till bagerier, konditorier och bageriindustrier.

Företaget ingår sedan 1999 i Orkla-koncernen och har därmed tillgång till Skandinaviens mest omfattande produktion av bageriingredienser, exempelvis Odense Marcipan. Dessutom samarbetar vi med andra internationellt framstående producenter och är en av Skandinaviens ledande aktörer inom import och försäljning av kryddor, nötter, mandlar, russin och kokos. Vidare äger KåKå Jästbolaget som är Sveriges enda jästfabrik och en av Europas mest moderna och effektiva samt Werners Gourmetservice som är den ledande leverantören i Sverige på premiumprodukter till restauranger och konditorier. Allt för att du som kund ska få ett brett och konkurrenskraftigt produktsortiment att välja från.

Listing

VI ÄLSKAR MAT Gourmet Food är en livsmedelsimportör och restauranggrossist. Vi förser Sverige med mat från hela världen. Det som kännetecknar oss är en bred kunskap och ett stort engagemang i ett ungt företag som brinner för mat. Vi finns nära marknaden och kan känna av nya influenser och trender inom restaurangbranschen.

Österlenbryggarna logga

Österlenbryggarna är ett familjebryggeri med anor från 1953. Det hela började med Nils Persson, och hans drivkraft, när han på egen hand började brygga Svagdricka. Vi är därför ett av få bryggerier i landet som fortfarande brygger på gammaldags vis. Sedan starten har vi förstått vikten av att komplettera vårt egna sortiment med annan dryck för att erbjuda våra kunder ett komplett och attraktivt sortiment.

Belgiska Chokladimporten logga

Som namnet anger är vi specialiserade på just belgisk choklad, i huvudsak från producenterna Bouchard och Daskalides. Vi erbjuder praliner, tryfflar och små portionsbitar till kaffet eller konferensen och dylikt. Vi har även choklad som kan fås med Er egen label, nu även som Rättvisemärkt. Vi har även ett sortiment anpassad för chokladbutiker m.m., choklad […]

Arla logga

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 8 900 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. I Sverige finns cirka 2 200 ägare. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden.

Martin & Servera logga

Martin & Servera finns mitt i restaurangbranschen – en bransch som växer, som utvecklas och där allt går snabbt. Det påverkar vårt sätt att vara. Vi möter våra kunder med samma utvecklingstakt och med snabb och bra service.

Arvid Nordquist logga

Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag som sedan starten 1884 fokuserat på stora smakupplevelser och kvalitetsprodukter. I vårt sortiment finns livsmedel, vårt egenrostade kaffe, vin, öl och sedan 2016 även non food-produkter. Vi är idag 286 medarbetare i Norden som tillsammans arbetar för att kunna erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna – samtidigt som vi gör vårt yttersta för att förbättra villkoren för människor och minimera miljö- och klimatpåverkan. Produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt är nutida kvalitet.

McCain logga

McCain-bröderna grundade vårt företag på en enkel filosofi – bra etik är bra affärer. Det styr oss fortfarande idag och det är vad vi menar när vi säger: ‘Be Good, Do Good.’ BGDG är vårt CSR-arbete och vårt filter för hur vi gör affärer.

Still Sparkling Solutions logga

Still Sparkling Solutions är specialister på fatöl- och vattenanläggningar – hela kedjan från design, tillverkning och installation till service och underhåll. Våra kunder är de ledande aktörerna inom hotell, bar och restaurang. Och vi samarbetar med bryggerier och distributörerna av öl och vin. Uppdragen varierar från skräddarsydda lösningar via installationer för stora evenemang till snabba […]

Rapsona logga

Rapsona tillhandahåller naturliga produkter du kan lita på. Nordisk rapsolja är huvudingrediensen och vi levererar unika produktlösningar med exceptionellt värde. Vi erbjuder hög kvalitet, god smak, stabila produkter med lång hållbarhet samt variation. Rapsona – en del av AAK och AAK Foodservice.   AAK utvecklar och förädlar värdeskapande vegetabiliska oljor med våra kunder, för att […]

Scan logga

I över 100 år har Scan varit Sveriges kött- och charkuterimästare. Under den här tiden har det hunnit hända mycket, men många traditioner och kunskaper är vi stolta över att föra vidare. Idag är vi ett mångsidigt livsmedelsföretag med både köttbaserade och vegetariska produkter i vårt sortiment. Vår idé är mycket enkel, vi tror på bra mat från svenska gårdar. 

Granqvist Beverage House logga

Granqvist Beverage House AB grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Tidaholm i Västergötland. Företaget säljer öl, vin- och spritprodukter till kunder på Svenska, Finska, Isländska och Norska marknaderna samt Tax Free. Granqvist har vid fem tillfällen (2000, 2003, 2004, 2005 och 2010) tilldelats det prestigefulla uppdraget att leverera vin till festernas fest – Nobelfesten i Stockholms Stadshus.

Listing

Werners är en importör och restaurangleverantör som i nära relation med sina kunder jobbar med kvalitativa och unika livsmedel såsom tryffel, caviar, Valrhona choklad, desserter, kryddor, olja, vinäger och mycket mer.

Stellan Kramer logga

Ända sedan vårt företag grundades 1891 har vi tillhandahållit vin och sprit till konsumenter och restauranger. Vi säljer produkter till det nationella detaljhandelsmonopolet (Systembolaget) och till licensierade restauranger (HoReCa).   Vi har produkter som skapar känslor och åsikter. Häll upp olika viner eller drinkar till dina vänner och du kan förvänta dig en livlig och […]

Listing

Det kanske låter pretentiöst, men enligt oss är vin mer än bara vin – det är en hel värld av kultur, innovation, arv och historia. På Johan Lidby Vinhandel ser vi det som vår främsta uppgift att inspirera och väcka människors lust att upptäcka nya, karaktärsfulla drycker.

Menigo logga

Menigo levererar mat, utrustning och dryck till din verksamhet. Vårt mål är att vara den absolut bästa samarbetspartnern för dig som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök. Våra säljare, produktspecialister och köksmästare hjälper dig med det mesta för att din kundupplevelse hos oss ska bli så bra som möjligt.

Listing

Svensk Cater är en av landets ledande grossister för uteätarmarknaden. Från Luleå i norr till Malmö i söder har vi 16 lokala lager och ett nära samarbete med Keges på Gotland.

Grebbestads Bryggeri logga

De bohuslänska skärgårdsvindarna sveper genom produktionen på Grebbestad Bryggeri, det äldsta och ett av Sveriges främsta mikrobryggerier. Alldeles invid havet med dess klippor av granit bryggs öl efter lokala traditioner i handgjorda kopparpannor. Med stort engagemang och kärlek till Bohuslän är verksamheten snarare en konstart och varje dryck är en upplevelse av ett unikt hantverk.

GastronomiLeverantören logga

GastronomiLeverantören är en av Sveriges ledande grossister av delikatessprodukter till specialbutiker och food service. Under våra 28 år i branschen har vi tack vare vår erfarenhet och kunskap byggt upp ett brett och ständigt ökande sortiment av unika premiumprodukter av hög kvalitet. Gärna ekologiskt men framför allt utan tillsatser.   Vår styrka är ett heltäckande […]

Nils Oscar logga

På Nils Oscar brygger vi klassisk öl i modern stil. Vi är en av pionjärerna i Sverige och grundades redan 1996. Vi gör smakrik okonstlad öl med inspiration från klassiska ölstilar. Vår främsta styrka är öl med tydlig maltkaraktär som influeras av den moderna ölvärlden. Detta är vår resa.

Nordic Spice logga

Nordic Spice är ett familjeföretag med ett väl sammansvetsat kryddteam. Nordic Spice bildades 2004 och vi har en lång och gedigen erfarenhet av kryddblandningar och marinader. Vår nisch är kryddor och marinader för butiksköket där vi är marknadsledande. Vi säljer även på restaurang- och storkök (Foodservice) och till livsmedelsindustrin.   Exportförsäljning till framförallt de nordiska […]

Délifrance logga

Sedan Délifrance skapades i Frankrike år 1978, har Délifrance utvecklat bageri-, fina bakverks-, konditori- och välsmakande produkter för livsmedelsleverantörer, bagare och återförsäljare i 100 länder runt om i världen. Vi är stolta över att vara en del av den franska kooperativa koncernen VIVESCIA, franska kooperativa spannmålsgruppen. Vi drar fördel av denna unika karaktär och har […]

Kahls kaffe logga

Kahls Kaffe AB är ett familjeföretag i Göteborg med anor sedan 1911. Med fokus på kunden, är vår vision att bli Sveriges bästa leverantör av kaffe och te. Med kvalité, kunskap och engangemang från alla medarbetare kommer vi att utveckla våra kunder bättre.

Vi vill skapa produkter som passar våra kunder och konsumenter. I mitten av 1960-talet hörde många kunder av sig till vår dåvarande VD Gunnar Nilsson och toppsäljare Oswald Mattson med ett önskemål om att få kaffet packat i förpackningar om 125 gram. På den tiden packades kaffet för hand i papperspåsar. Med ökad efterfråga tillkom önskan att packa påsarna med maskin och 1968 gjorde Kahls slag i saken och investerade i en maskin. Dessa portionspåsar är fortfarande en av våra mest sålda produkter.

Och än idag finns Gunnars inställning kvar i företaget – med hjälp av våra kunder, vi vill anpassa och förbättra vår utrustning och sortiment efter konsumentens krav.

Tulip logga

Tulip registrerades 1909 i Danmark och blev därmed landets första varumärke. Med god förståelse, lyhördhet och omtanke för konsumenterna, skapar Tulip produkter av hög kvalitet och smak – allt för en enklare och lyckad vardag! Idag är Tulip ett välkänt varumärke över stora delar av världen. Men en god måltid består inte bara utav god […]

Carlsberg logga

Carlsberg Sverige är med mer än 60 starka varumärken och 400 unika produkter Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Några av de välkända och folkkära varumärken som vi förvaltar och utvecklar är Falcon, Carlsberg, Pripps Blå, Ramlösa, Festis och Pepsi.   Carlsberg Sveriges framgångar är en […]

JDE Professional logga

På kaféer och restauranger måste kaffeupplevelsen vara i en klass för sig och på kaffemenyn ska det finnas mycket att välja på. Sortiment, smak och servering måste leva upp till dina gästers förväntningar, oavsett om man bara fikar eller vill avsluta en god middag med en kopp kaffe.

För att se till att dina gäster får en bra upplevelse är det viktigt att investera i en bra kaffe- eller espressomaskin på restaurangen – och hos våra kaffeexperter är du i goda händer. De hjälper dig att välja rätt lösning beroende på antalet gäster och dina önskemål om kapacitet, sortiment, funktioner, design och mycket mer.

Farm Frites logga

År 1971 började vi vår verksamhet som ett familjeföretag och det är vi fortfarande. Vi är stolta över vår jordbruksarv. I över 45 år har vi arbetat med stor passion, både med människor och naturen. Vår långa och rika historia inom potatisodling och potatisproduktion har lett till långsiktiga partnerskap med våra högt värderade kunder, odlare […]

Berntson Brands logga

Välkommen till Berntson Brands, en vin- och sprithandel importör med en anrik historia såväl som stora framtidsambitioner. Berntson Brands är ett av de ledande varumärkes företagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Vi har under årens lopp utvecklat samarbeten med många av de största och mest välkända sprit och vinproducenterna i världen.

feldts_03

Idag är Feldt’s en av de ledande fisk- och skaldjursleverantörerna i Sverige. Sortimentet omfattar opanerade, panerade och förstekta produkter från havet. Vi kan dessutom presentera marknadens kanske största sortiment av lakeprodukter samt ett stort sortiment av rökta och gravade produkter från vårt eget rökeri. Naturligtvis finns även skaldjursröror och sallader i sortimentet. Kort sagt har vi allt från havet… och lite till.

Wadstens logga

Vi i familjen Wadsten, startade Wadstens Kött & Chark utifrån ett gediget intresse av den goda maten. Vi började i liten skala, men verksamheten har vuxit snabbt. Vi är stolta och glada över hur omtyckta våra produkter har blivit. Nu kan du hitta våra korvar, rökta skinka och övriga utbud runt om i hela Sverige. […]

Renbjer Fine Spirits logga

Sedan starten 2004 har vi levererat kvalitetssprit till restauranger, grossister och Systembolaget. Vårt fokus har utgått från produkter som är intressanta för barbranschen. Ambitionen är att erbjuda ett brett helhetssortiment med olika kategorier och prisnivåer.

SolanumOdlarna logga

SolanumOdlarna är ett nytt svenskt livsmedelsföretag som ägs av potatisodlare och investerare med koppling till livsmedelsbranschen. Vårt mål är att bli en ledande svensk producent av närodlade färska och kylda potatisprodukter som är välsmakande, näringsriktiga och lättlagade. Dessutom vill vi att våra produkter ska vara det självklara valet för alla som prioriterar trygga, naturliga och […]

Pipersglace logga

Den 1 mars 2016 togs Pipersglace tillbaka till där det en gång började…Hamburgsund. Huvudkontoret ligger nu i Hamburgsund och drivs av Anette Blomqvist Hansson och Hanna Hansson. Vi ansvarar för all produktutveckling och är angelägna om att ha en nära relation med våra ekologiska leverantörer.    I vårt samarbete tar vi fram nya ekologiska produkter till […]

Tradifood logga

30 års erfarenhet med att följa en fransk tradition där kedjan mellan bra produktion och upplevelsen hos matgästen hänger ihop. Vi håller högsta nivå när det behövs, skapar enkla lösningar när det krävs.  Vi sätter stor vikt vid valet av våra leverantör. En bra råvara handlar om att ta ansvar för djurhållningen samt miljön. Ett välmående djur har tillräckligt med utrymme och få välbalanserat kost. Våra uppfödare hanterar djur på ett respektfullt sätt.

Water Company logga

Vi har ett brett sortiment och kan därför erbjuda rätt vattenautomat för varje behov. Gemensamt för våra vattenmaskiner är den höga kvaliteten på funktion och design. Välj mellan inbyggda, bänk eller fristående vattenautomater i attraktiv design.   Water Company arbetar enbart med vatten, inget annat. Det ger dig en långsiktig och pålitlig partner med specialistkompetens. […]

Scanomat logga

Redan 1981 konstruerade VD för Scanomat Kim Vibe-Petersen världens första helautomatiska cappuccinomaskin. Sedan dess har Scanomat varit känt för sina innovativa lösningar av hög kvalitet. Idag förändrar vår flaggskeppsprodukt – den revolutionerande TopBrewer – kaffeupplevelsen och tar oss med på en resa runt om i världen.    Scanomat har återuppfattat den traditionella kaffemaskinen med bönor […]

Aviko logga

Vi på Aviko älskar alla goda knölar från jorden. Vi har varit verksamma i Norden sedan 1979 och har samlat på oss erfarenhet och gedigen kunskap som lett till att vi kan erbjuda Sveriges bredaste sortiment av potatis, lök, rotfrukter och ett sortiment ekologiska och KRAV-märkta produkter, som vi säljer via grossister. Vi samarbetar med […]

Listing

Bibendum är en modern och ledande importör av alkoholhaltiga drycker. Vår portfölj innehåller ett imponerande sortiment med vin, öl och spritdrycker av hög och jämn kvalitet.

Johan & Nyström logga

Johan & Nyström grundades 2004 med visionen om en bättre kaffevärld. Vi ville förändra kaffebranschen i stort och smått. Vi såg att allt kaffe som såldes i Sverige var av låg kvalitet, att bönderna fick dåligt betalt och att kaffet smakade dåligt. Det har varit en lång resa sedan dess, och om vi tittar i […]

Sigva logga

Sigva har ett nära samarbete med en av Spaniens mest anrika bodegor och vi har tillsammans med dom producerat vinet Vicor Garnacha som kommer från DO Calatayud i Aragonien, Spanien. Aragonien ligger i nordöstra Spanien och största staden är Zaragoza. Aragonien är flankerad av två bergskedjor; Pyrenéerna i norr och Iberiska bergen i söder vilket […]

Polarica logga

Polaricas resa från Pello till världen är en intressant historia fylld med spännande och spektakulära händelser. Företaget har sedan starten varit pionjär och utvecklat hela vilt- och bärbranschen. Polarica har varit först med allt: man har importerat, förädlat, sålt och distribuerat produkter till restauranger, konsumenter och industrier på ett sätt som ingen annan gjort tidigare. Helt […]

Ostindia rosteriet logga

Dagens Ostindia Rosteriet AB satsar enbart på företagskunder kaféer, hotell och restauranger, som de erbjuder hela paketet med kaffe, maskiner och service. De finns framför allt i Storstockholms närområde, vilket gör det möjligt för Ostindia att hålla korta ledtider och just uppfylla företagets signum: nyrostat kaffe.

Femtorp logga

Vi på Femtorp är specialister på söta livsmedel och desserter i premiumsegmentet, med över 25 års erfarenhet i branschen. Vi levererar främst till bageri, konditori, restaurang och storkök, men även till livsmedelsindustrin. Vi samarbetar även med de flesta livsmedelsgrossister i landet som också distribuerar våra produkter.   I vårt sortiment hittar du allt från högkvalitativ […]

Norrtelje Brenneri logga

Norrtelje Brenneri AB grundades år 2001 makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. Bränneriet är beläget i hjärtat av Roslagen, en mil norr om Norrtälje. Efter en omfattande renovering och ombyggnation av den gamla ladan från 1904 stod bränneriet klart år 2002. Kristina är den femte generationen på gården.   I vårt sortiment finner du bl.a. […]

Gotlands Bryggeri logga

Insprängt i det gotländska kulturarvet, innanför Visbys medeltida ringmur, ligger Gotlands Bryggeri. Två koppar­­­pannor, två bryggmästare och tonvis av idéer har sedan starten 1995 producerat några av de mest älskade ölerna i Sverige.

Akebono logga

Akebono är en svensk importör av japansk alkoholhaltig dryck, vi säljer och levererar till Sverige, Danmark, Norge och Finland! På denna hemsida finner du information om Akebonos sortiment gällande sake, umeshu, sprit och öl. Med kunskap och erfarenheter från över 100 resor till Japan under åren kan vi ge dig eller din restaurang en fantastisk introduktion […]

Listing

Snabbgross, som ingår i Axfoodkoncernen, är en av Sveriges ledande restauranggrossister med en kundbas inom restaurang, snabbmat och café. I butiker och e-handel erbjuds personlig service, tillgänglighet och kvalitet. Prisvärt sortiment för företagskunden.

Findus logga

Vi gör livet bättre med god och bra mat. Findus Sverige är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter i Sverige. I mitten på 40-talet skapade Findus inte bara mathistoria utan även språkhistoria i och med introduktionen av benämningen “djupfryst” i Sverige.

Pars Saffron logga

Pars Saffron AB startades 2004 och är joint venture med ett stort företag som har över 50 års erfarenhet av odling, processhantering samt export av saffran till mer än 25 länder världen över. Vi kan därför påstå att Pars Saffron också har 50 års erfarenhet av saffransförsäljning som avspeglas i en genomgående hög kvalité i […]

The Wine & Spirits Collective logga

The Wine and Spirits Collective är ett kreativt företag med ett modernt tillvägagångssätt. Med en arbetsmiljö som starkt tror på och uppmuntrar stort förtroende för individen och ständigt utmana oss själva och miljön vi jobbar i. Vi är ett team med olika bakgrund, kompetens och personliga och professionella skillnader. Men vi arbetar som ett team, […]

The Beverage Group logga

Svenska restauranger kräver kvalitet och en seriös leverantör, en partner som kan ge råd, utbilda och bidra till utvecklingen av vinlistor och dryckeskoncept på helt nya sätt. Vi ser oss själva som en viktig samarbetspartner och vill erbjuda bästa möjliga urval av viner kombinerat med bästa möjliga hantverk och pålitlighet.   Med en attraktiv handelsportfölj […]

nedladdning

Handla direkt från producent. Nästan. När andra går framåt går vi bakåt. Vi har tagit grossist-verksamheten tillbaka dit den var för 15 år sedan – en distributör åt producenter. Vi levererar matvaror till storkök. Punkt. (Jo, just det – allt sker med super-effektiv e-handel.)
Är du en kock, kökschef, inköpsansvarig, caféägare eller barchef? Då vet du förmodligen vad du behöver och när du behöver det. Vi ser till att du får det snabbt och till ett rimligt pris.

Unilever Food Solutions logga

Unilever Food Solutions stöttar kockar med lösningar, inspiration och utbildning. Våra produkter gör att du sparar tid utan att behöva tumma på smak. Våra menyer hjälper dig att servera hälsosamma, klimatsmarta och lönsamma rätter som får dina gäster att komma tillbaka, om och om igen.

Monteriva logga

Monteriva startades 1994 med målsättning att föra ut den italienska kaffetraditionen. Vi har varit en del i den fantastiska utvecklingen av café- och kaffekulturen. Från en slät kopp kaffe då till en kaffemeny som snart täcker hela väggen. För oss står kaffeupplevelsen i centrum, att ni och era kunder får njuta av perfekt espresso.

Gastro Import logga

Vi säljer till Skandinaviens ledande restauranger, matställen, kaféer, stormarknader och delikatessbutiker och Gastro Import finns idag både i Sverige, Danmark och Norge med fristående bolag som sysselsätter över 60 anställda.   Vi har runt 1200 produkter, som uteslutande kommer från leverantörer vi kan gå i god för, som all delar vår uppfattning om att ett […]

Herrljunga Cider_logga

Under 2000-talet har Herrljunga Cider utvidgat sortimentet till att innehålla saft, glögg, källvatten och en mängd alkoholfria drycker. Herrljunga Cider har även agentur på de internationella varumärkena Lorina Lemonad och Hobgoblin öl. Idag har företaget ca 80 anställda. Fabrik, kontor, lager och gårdsbutik ligger alla i Herrljunga, på den plats där allt en gång började.

Åsö logga

En fin choklad eller en riktigt god dessert ska inge en känsla av lyx och försätta personen som avnjuter delikatessen i ett tillstånd av djupaste välbefinnande – oavsett om det handlar om ett speciellt tillfälle eller en helt vanlig vardag. Detta förstår vi på Åsö.    Därför erbjuder vi enbart choklad, dessertingredienser, dekorationer, förpackningsmaterial och […]