FoodFriends

Göteborgsrestaurang hjälper vårdpersonalen

Restaurangbranschen är en av de industrier som drabbas hårdast av virus-krisen. Men de människor som arbetar hårdast just, och som förbereder sig för värsta möjliga scenario är nog ändå sjukvårdspersonalen. Redan nu kämpar vården mot smittspridningen med långa pass och högt tryck.

I Göteborg har en krögare klivit fram för att hjälpa till med det han kan, Haider Aljadiri, äger restaurangen Yalla Habibi och han levererar just nu mat till akutmottagningarna. I en artikel av Göteborgs Posten berättar Haider Aljadiri om när han levererar mat, i intervjun säger han; – De som jobbar på sjukhusen är de viktigaste människorna vi har nu när allt verkar rasa.

I reportaget kan man läsa att Haider igår hade med sig 60 portioner mat för leverans, men att de inte räckt utan idag blir det 90. Han har levererat till både Sahlgrenskas akutmottagning och Östra sjukhuset. Haider Aljadiris har bott i Sverige sedan 2008, han kom hit från Bagdad, där det bara var krig innan, så han vet hur viktigt det är att folk hjälper varandra, säger han i intervjun. Haiders initiativ är väldigt uppskattat hos sjukhuspersonalen, och en ur personalen berättar att; ” Alla blev väldigt glada – sånt här brukar inte hända under vanliga omständigheter”

Men matleveranser är inte det enda som Haider hälper till med. Yalla Habibi-restaurangerna är öppna för sjukvårdspersonal, och hungrig ambulanspersonal äter gratis. Otroligt fint initiativ från Haider Aljadiris som visar på medkänsla. Att hjälpa och hålla ihop är det som enar oss och håller humöret uppe. Det finns alltid något man kan göra för att hjälpa till.

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!