Undvik no shows, springnotor och bedrägerier - FoodFriends

Undvik no shows, springnotor och bedrägerier

 

Strikta och smidiga betalningsrutiner har blivit en nödvändighet för att undvika no shows, springnotor och få bättre skydd mot eventuella bedrägerier. Samtidigt förväntar sig gästerna att betalningen ska vara enkel och säker.

Under 2023 märktes en stor ökning av restauranger som önskar att gästerna lämnar ett kreditkort som säkerhet redan vid bokning. Nedan samlar vi våra främsta tips för ett säkert 2024.

 

3 värdefulla tips för säkrare bokningar: 

1. Kreditkortsgaranti på flera sätt – Välj att använda kreditkort som säkerhet vid sittningarna som är viktigast för din restaurang. Ställ in så att det gäller för gäster som tidigare gjort en no show eller välj att exkludera stammisarna exempelvis. Tjänsten för kreditkortsgaranti är mycket flexibel och uppskattad av våra användare.

*NYHET*: Användare av BokaBord-appen kan nu lägga in ett kort i sin profil och behöver inte lägga in sina uppgifter varje gång de bokar.

2. Förbetalning – Dra ett förutbestämt belopp från gästens konto redan vid bokning. Justera enkelt vid stängning av notan.

3. Fakturauppgifter i förhand – Det är viktigt att samla in och verifiera fakturauppgifter innan besöket. Detta görs enkelt via systemet och minskar risken för felaktigheter. Rekommendationen är dock att göra en kreditupplysning i de fall man inte har haft tidigare kontakt med kunden.

Hör av er för att få hjälp att ställa in betalningsrutiner eller få råd på: [email protected]