Så undviker ni no shows, springnotor och bedrägerier - FoodFriends

Så undviker ni no shows, springnotor och bedrägerier

 

 

Strikta och smidiga betalningsrutiner har blivit en nödvändighet för att undvika missade bokningar, så kallade no shows, springnotor och få bättre skydd mot eventuella bedrägerier. Samtidigt förväntar sig gästerna en sömlös, bekväm och säker betalningsprocess.

BokaBord och det ledande bordsbokningssystemet för restauranger, WaiterAid, erbjuder detta eftersom de under de senaste åren har haft betalning som ett av sina fokusområden.

Under 2023 märktes en ökning av restauranger som önskar att gästerna lämnar ett kreditkort som säkerhet redan vid bokning.

3 värdefulla tips för säkrare bokningar:

1. Kreditkortsgaranti – Nu ännu smidigare för gäster som använder BokaBord-appen
Vid bokning via restaurangernas hemsida, eller via BokaBords sajt och app, uppmanas gästerna att fylla i ett formulär för att lägga in ett kreditkort som säkerhet för den valda sittningen. Restaurangerna har full flexibilitet att använda denna funktion vid behov, exempelvis vid middagssittningar eller vid högtider och speciellt sammansatta menyer.

*NYHET*: I BokaBord-appen kan gäster lägga in sina kortuppgifter som dessutom sparas i profilen, vilket förenklar vid bokning då gästen slipper att fylla i sin information vid varje nytt bokningstillfälle.

2. Förbetalning – Restaurangerna har möjlighet att dra ett förutbestämt belopp från gästens konto vid bokningstillfället. Eftersom gästerna har lagt in sina kortuppgifter i förväg kan restaurangerna sedan enkelt justera notan för att säkerställa att betalningsbeloppet på plats är korrekt.

3. Fakturauppgifter i förhand – Det är viktigt att i förhand verifiera och godkänna fakturakunder. Via systemet kan restaurangerna samla in fakturauppgifter i förväg för att skapa ett fakturaunderlag. Rekommendationen är dock att göra en kreditupplysning i de fall man inte har haft tidigare kontakt med kunden. Genom att samla in fakturauppgifter i förväg förenklas den administrativa processen och minskar risken för felaktigheter i betalningsinformationen.

BokaBord och WaiterAid strävar inte bara efter att förhindra no show, utan också efter att skapa en smidig och trygg upplevelse för både restauranger och deras gäster. Med ökad flexibilitet och användarvänlighet strävar de efter att höja standarden för betalningsrutiner inom hela restaurangbranschen.