Facebook Pixel via Google Tag Manager - FoodFriends

Facebook Pixel via Google Tag Manager

Krögarens guide till Facebook Pixel i WaiterAid

Facebook Pixel är ett redskap som kan hjälpa dig dokumentera och analysera trafik till din sida. I den här guiden förklarar vi hur man sätter upp Facebook Pixel för att mäta trafiken i din bokningsapplikation.

Vad är Facebook Pixel?

Facebook pixel är en bit kod på din webbplats som kan hjälpa dig att bättre förstå hur människor använder din webbplats, till exempel vilka sidor de besöker, hur länge de stannar och vilka åtgärder de tar. Du kan använda dessa insikter för att förbättra din webbplatsupplevelse, optimera din konverteringstratt och identifiera dina mest värdefulla kunder.
 
Facebook pixel kan hjälpa dig som en restaurangägare att:
 
  • Lära dig om din webbplatstrafik. Få rika insikter om hur människor använder din webbplats från din facebook pixel-instrumentpanel. Du kan se hur många händelser din pixel har registrerat under en viss tidsperiod, till exempel sidvisningar, köp eller bokningar. Du kan också se vilka enheter och webbläsare dina besökare använder, vilket kan hjälpa dig att anpassa din webbplatsdesign.
  • Skapa anpassade målgrupper från webbplatsbesökare. Du kan använda facebook pixel för att skapa anpassade målgrupper baserade på de åtgärder som människor tar på din webbplats. Till exempel kan du skapa en målgrupp av personer som har besökt din meny-sida men inte har gjort en bokning. Du kan sedan använda dessa målgrupper för att nå ut till dem med relevanta annonser eller erbjudanden på Facebook och Instagram.
  • Mäta konverteringar över enheter. Du kan använda Facebook pixel för att förstå hur dina annonser på olika enheter hjälper till att påverka onlinekonverteringar. Till exempel kan du se om någon såg din annons på sin mobiltelefon men gjorde ett köp på sin dator. Detta kan hjälpa dig att optimera dina annonser för olika enheter och plattformar.
För att komma igång med Facebook pixel behöver du en webbplats för ditt företag och du måste kunna uppdatera din webbplats kod. Du kan följa instruktionerna på Meta Business Help Center för att skapa och installera en Facebook pixel på din webbplats.

Hur gör man för att spåra trafik i sin bokningsapplikation med WaiterAid?

För att spåra trafiken som kommer genom din bokningsapplikation så kan man använda WaiterAids appar som hittas under Inställningar>Appstore. För att sätta upp Facebook Pixel så kan man använda Google Tag Manager. Det går väldigt lätt att sätta upp Facebook Pixel med hjälp utav Google Tag Manager och är även rekommenderat av Facebook. 

Facebook Pixel via Google Tag Manager.

För den här metoden så behöver man ha ett Google Tag Manager och ett Facebook Business Manager konto. Om man inte redan har ett kan man läsa här hur man skapar ett här:

Skapa Google Tag Manager konto

Skapa Facebook Business Manager konto

 

Koppla Google Tag Manager till WaiterAid

Först så ska man koppla sitt Google Tag Manager konto till WaiterAid med hjälp av våran Google Tag Manager app som hittas i Inställningar>Appstore. Därefter så kopierar man in sitt container-ID som hittas i Google Tag Manager i den angivna rutan. För mer information om Google Tag Manager se här:

Google Analytics & Tag Manager

 

Koppla Facebook Pixel till Google Tag Manager

Efter att man kopplat sitt Google Tag Manager konto till WaiterAid så behöver man ansluta sin Facebook Pixel. För information gällande hur man kopplar sin Facebook Pixel till Google Tag Manager och sätter upp Triggers för specifika event så kan man läsa mer här:

Att använda Meta Pixel med Google Tag Manager