Malmö flyttar Foodtruckfestival till hösten! - FoodFriends

Malmö flyttar Foodtruckfestival till hösten!

Att restaurangbranschen står inför tuffa utmaningar har nog inte undgått någon. Mycket fokus har hamnat på vår huvudstad, inte så konstigt kanske med tanke på att där finns både fler restauranger och barer, men där finns även fler krögare med större plattformar som lättare når ut i bruset. Med en instagrampost riktad mot regeringen och med #prayforrestaurantstockholm ville man vädja om hjälp samtidigt som man vill nå ut till allmänheten. I kommentarsfälten ser man nästan endast positiv respons men här och där syns även kommentarer om att det finns restauranger i hela landet som kommer känna av motgångarna. Det fanns även en #prayforrestaurantsweden med bland kommentarerna.

Och nyligen kom tråkiga nyheter från Malmö om att Foodtruckfestival tvingas flytta.
Malmö stad tvingas flytta på några av sina vårevenemang till följd av viruset. Malmö Food Truck Festival flyttas till senare i år. Festivalen skulle anordnas i Magistratsparken men igår beslutades det alltså att den blir inställd. Rodrigo Lopez Calderon från Fastighets- och gatukontoret säger till Sydsvenskan, – Vi har haft det här på känn ett tag, men idag togs det slutgiltiga beslutet om foodtruckfestivalen.

I år hade man dessutom planerat att öka antalet truckar från 26 till hela 35 stycken, och med besök av truckar från Italien och Tyskland. Men nu är festivalen alltså flyttad till i hösten, inga specifika datum är angivna. Och nu till helgen skulle den skånska dryckesmässan ”Skånska Drycker” äga rum på Folk, Mat och möten i Malmö, men även den är framskjuten. Nytt datum är planerat till 12 september. Självklart blir alla restauranger runt om i landet drabbade av detta. Precis som många andra branscher. Det känns extra viktigt att vi håller ihop och tänker på hur vi uppför oss och ”talar” till våra medmänniskor, oavsett vilken bransch de tillhör eller stödjer.

Har du något du vill dela med dig av som du inte tycker kommer fram i bruset eller får någon fokus, hör gärna av dig till oss så skall vi göra vad vi kan för att hjälpa till. Om vi kan dela med oss av vår plattform för att hjälpa de som har en relation till vår bransch och behöver hjälp, så ställer vi självklart upp! Du kan höra av dig antingen via e-post eller via våra sociala kanaler.